SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» αποκαλύπτει την ουσία της κοινής σας στρατηγικής

2024-03-27 23:10:16

 

Προ των ευθυνών τους έφερε την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει στο παρελθόν τη χώρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Βασίλης Μεταξάς, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση που εξελίσσεται στη Βουλή σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας που έκαναν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας στην κυβέρνηση. 

Κατά την ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στο μπλόκο που έβαλαν δυνάμεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο σε αμαξοστοιχία που μετέφερε αμερικανικά άρματα μάχης αναγκάζοντάς τα να γυρίσουν πίσω. Σε αυτό το σημείο ξεμπρόστιασε τα υπόλοιπα κόμματα που δεν έβγαλαν τσιμουδιά «για τον κίνδυνο στους σιδηροδρόμους, και τους κατοίκους των περιοχών από όπου περνάει το επικίνδυνο στρατιωτικό υλικό που πηγαίνει στον πόλεμο στην Ουκρανία». Όπως ανέφερε: «Τι κουβαλάνε τα βαγόνια αυτά; Τι αποθηκεύεται στις αμερικανονατοϊκές βάσεις που ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχετε γεμίσει όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Σούδα, την Αλεξανδρούπολη;»

Ο Β. Μεταξάς, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για να μη μείνουν στον δρόμο. Όπως σημείωσε, το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» ενοχλεί, γιατί αποδεικνύει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων με τις πολιτικές που ακολούθησαν και στις μεταφορές, βάζοντας στο ζύγι τις ζωές των επιβατών με την κερδοφορία του κεφαλαίου, με την κατάτμηση του ΟΣΕ, την υποβάθμιση και τη μείωση του προσωπικού.

«Σας αποκαλύπτει αυτό το σύνθημα και αποκαλύπτει συνολικά την πολιτική σας για κάθε ζήτημα που αφορά την προστασία της ζωής του λαού», τόνισε. 

Επισήμανε, ακόμα, ότι η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν φτάσει στο σημείο να κοκορομαχούν μέχρι και για το σε ποιου την κυβερνητική θητεία υπήρχαν οι περισσότεροι νεκροί και οι περισσότερες καταστροφές, επισημαίνοντας ότι την ίδια στιγμή όλες οι κυβερνήσεις αντιμετώπιζαν ως κόστος την προστασία της ανθρώπινης ζωής απαντώντας προκλητικά πως έχουν «δημοσιονομικό κόστος» τα αιτήματα για αντιπλημμυρικά έργα και δασοπυρόσβεση. «Την ίδια στιγμή μπουκώνατε τους επιχειρηματικούς ομίλους για να διατηρείται ψηλά η κερδοφορία τους», πρόσθεσε. 

Κατήγγειλε ακόμα τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και όλα τα κόμματα που παρουσιάζουν την ΕΕ ως "ιερή αγελάδα", για τη διαχρονική τους προσπάθεια να συγκαλύψουν την εγκληματική της πολιτική. Της ΕΕ που αναγορεύεται ως τοποτηρητής του κράτους δικαίου, ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όμως την ίδια στιγμή είναι η ίδια ΕΕ των σκανδάλων, των οδηγιών και των κανονισμών για νομιμοποίηση των παρακολουθήσεων, της ιδιωτικών πανεπιστημίων, της Νέας ΚΑΠ, των 13 ωρών δουλειάς, της χρηματοδότησης της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία, της αποστολής στρατευμάτων στην Ερυθρά και της αναγόρευσης σε δικαίωμα της γενοκτονίας των Παλαιστινίων. 

Ανέφερε, δε, απόσπασμα από κείμενο που εξειδικεύει την οδηγία της Ε.Ε. για τις πλημμύρες:

«είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευτούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλαδή εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευτούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία (...) Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται "δίκαιες", αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους - οφέλους»

Και πρόεσθεσε:

«Πάτε να τα πείτε αυτά στους κατοίκους της Μαγνησίας. Στο Παλαιό Λιμεναρχείο, το Νέο Δέλτα, τη Μηλίνα, τη Ζαγορά, τον Πλατανιά, στα παρακάρλια!

Αλλά, τα λέτε… μέσω Ολλανδίας, με το περίφημο πόρισμα…

Αυτά λέει η ιερή αγελάδα σας, η ΕΕ, που όλοι σας προσπαθείτε να συγκαλύψετε την δολοφονική πολιτική της!»

Τέλος, επισήμανε ότι «η πρόταση μομφής μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και στον δρόμο και στις κάλπες, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές. Με τη μοναδική ψήφο που θα στείλει σαφές και ανόθευτο μήνυμα καταδίκης, αντεπίθεσης, ελπίδας, προοπτικής, με ακόμα πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ».