SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Τιμωρία υπόσχεται ο Πούτιν σε όσους ευθύνονται για το χτύπημα στη Μόσχα

2024-03-23 14:29:21
Τιμωρία υπόσχεται ο Πούτιν σε όσους ευθύνονται για το χτύπημα στη Μόσχα

 

Τηλεοπτικό διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο της πολύνεκρης επίθεσης σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδίκασε μια «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», ενώ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων και τις ειδικές υπηρεσίες για τις προσπάθειές τους και κήρυξε ημέρα εθνικού πένθους την 24η Μαρτίου.

Επιπλέον, εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία.

Ο Πούτιν επισήμανε πως τα μέτρα ασφαλείας στη Ρωσία έχουν ενισχυθεί.

Υποσχέθηκε πως οι υπεύθυνοι της επίθεσης θα τιμωρηθούν. Επιπλέον, υποσχέθηκε τιμωρία για όποιον έδωσε εντολή για την επίθεση.

Όπως σημείωσε, όλοι οι δράστες βρέθηκαν και συνελήφθησαν. «Οι εχθροί μας δεν μας διχάσουν», τόνισε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.

143 οι νεκροί

Στους 143 ανέρχονται πλέον οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε χθες, Παρασκευή, σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, επικαλούμενη προκαταρκτικά στοιχεία, και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Επίσης οι τραυματίες ανέρχονται σε 121, εκ των οποίων περίπου 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today δήλωσε πως o απολογισμός των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα ανέρχεται πλέον σε 143, χωρίς να δίνει κάποια πηγή για την πληροφορία αυτή.

«Υπάρχουν ήδη περισσότερα θύματα από ό,τι στο Nord-Ost. 143 άτομα» ανέφερε συγκεκριμένα η Μαργκαρίτα Σιμόνιαν.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός, τον οποίο έχει δώσει η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, ανέρχεται σε 115 νεκρούς.

Πηγη:koutipandoras