SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Μακελειό στη Ρωσία: Πυροβολισμοί με δεκάδες νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα

2024-03-22 20:41:43
Μακελειό στη Ρωσία: Πυροβολισμοί με δεκάδες νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα
 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρωσία, μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα. Αναφορές για τουλάχιστον 40 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 100 έχουν τραυματιστεί σε επίθεση που σημειώθηκε σε αίθουσα συναυλιών στη Μόσχα, όταν ένοπλοι εισέβαλαν στο χώρο και άνοιξαν πυρ κατά των ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί.

Πληροφορίες που μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη στο Crocus City Hall, με τους ενόπλους να εισβάλουν με καμουφλάζ στο χώρο και να πυροβολούν με αυτόματα όπλα.

“Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Σε εξέλιξη είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον χώρο”, δήλωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο TASS, ενώ η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, έκανε λόγο για “τρομοκρατική επίθεση”. 

Όπως μεταδίδει το MEGA, επικαλούμενο τις ρωσικές αρχές, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο περιστατικό, ενώ εκατοντάδες ακόμη τραυματίστηκαν. Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή κοινή επιχείρηση του στρατού και της πυροσβεστικής προκειμένου για τον εντοπισμό των δραστών και τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων που βρίσκονται στο κτίριο. 

Βίντεο που κάνουν το γύρω του διαδικτύου δείχνουν τη στιγμή των πυροβολισμών εντός του κτιρίου και τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα να τρέχουν έντρομοι να σωθούν.

 

 

 

 

Οι πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ενόπλων που άνοιξαν πυρ παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι πρόκειται για πέντε ένοπλους που εισέβαλαν στο κτίριο στη Μόσχα.

Βίντεο που κάνει το γύρω του διαδικτύου δείχνει τουλάχιστον τέσσερα άτομα με όπλα στα χέρια και να πυροβολούν εντός του κτιρίου.

 

 

Μετά τους πυροβολισμούς πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκε έκρηξη, ενώ βίντεο δείχνουν το κτίριο να έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Μάλιστα, το μέγεθος της φωτιάς είναι τέτοιο που υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες κατάρρευσης της στέγης του κτιρίου. Για την αντιμετώπιση της φωτιάς επιχειρούν εναέρια μέσα.

 

 

 

 

Στο σημείο έχουν σταλεί τουλάχιστον 50 ασθενοφόρα για την παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και την μεταφορά τους στο νοσοκομείο.