SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

H Στέλλα Λεοντιάδου στο Skiathoslife.gr

2024-03-12 21:35:17
H Στέλλα Λεοντιάδου στο Skiathoslife.gr

Στο δυναμικό των αρθρογράφων ανήκει από σήμερα η κα Στέλλα Λεοντιάδου. Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη το 1959, έζησε εκεί τα πρώτα της χρόνια και μαθήτευσε στο Ζάππειο Παρθεναγωγείο. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Στελεχών Επιχειρήσεων των Τ.Ε.Ι., με σπουδές ξένων γλωσσών αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, τουρκικά. Είναι ποιήτρια, συγγραφέας, αρθρογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Έχει εκδόσει την ποιητική συλλογή «Μνήμες κι ευωδιές της Πόλης μου» που παρουσιάστηκε στη Σκιάθο το 2009 όπου είχε λάβει μέρος και στην έκθεση Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Μπούρτζι με οικογενειακά κειμήλια και συμμετείχε πρόσφατα στην 3γλωσση ποιητική ανθολογία “Στη Σκιάθο με Αγάπη” με ποιήματά της για τη Σκιάθο και τον Παπαδιαμάντη.

Έχει γράψει τους στίχους στον “Ύμνο για το Ζάππειο”. Έχει γράψει πολλές ανέκδοτες ποιητικές συλλογές με ποιήματα, χαϊκού, σατυρικά, επίσης διηγήματα, νουβέλες, δοκίμια, ορισμένα από τα ποιήματα στην αγγλική και γαλλική γλώσσα. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, βουλγαρικά, αλβανικά, ρουμανικά, αγγλικά, γαλλικά, τουρκικά και ιταλικά και έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά, ξενόγλωσσες ανθολογίες, εφημερίδες και διαδίκτυο.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια στα Βαλκάνια και την Ελλάδα, προσκεκλημένη των λογοτεχνικών Ομίλων και Συλλόγων. Έχει τιμηθεί για την ποίηση, πεζογραφία, φωτογραφία και πολιτιστική της προσφορά με πρώτα βραβεία και μετάλλια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Υπήρξε Γενική Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φιλοσοφικού Φόρουμ, επίσης Γενική Γραμματέας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος του οποίου είναι πολιτιστική εκπρόσωπος και αρθρογράφος στο περιοδικό του Ομίλου, υπήρξε επίσης αρθρογράφος και επιμελήτρια κειμένων στην μηνιαία εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ για τους Βορειοηπειρώτες και τον απανταχού Ελληνισμό”.

Η βιογραφία της υπάρχει στην εγκυκλοπαίδεια Who is who, Ελληνική 6η έκδοση 2011.