SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Εντός ημερών έρχεται το σαρακοστιανό καλάθι – Τι περιλαμβάνει

2024-03-03 10:36:54
Εντός ημερών έρχεται το σαρακοστιανό καλάθι – Τι περιλαμβάνει

Το καλάθι της Σαρακοστής και του Πάσχα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στις επόμενες ημέρες .

Αρχικά, το καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη στις 13 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα περιλαμβάνει κατεψυγμένα θαλασσινά, διάφορες σαλάτες ή αλοιφές που συνήθως είναι ταραμοσαλάτα, ρώσικη, δηλαδή όλα αυτά που συνήθως υπάρχουν στο σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ δεν θα απουσιάζει ο χαλβάς.

Το καλάθι της Σαρακοστής αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το Μεγάλο Σάββατο και όπως όλα δείχνουν θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη μπει σε εφαρμογή οι μειώσεις τιμών σε περίπου 4.000 προϊόντα στο πλαίσιο των νέων κυβερνητικών μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Αναφορικά με το καλάθι του Πάσχα, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει εν καιρώ, όπως είχε συμβεί και πέρυσι.

Μειώσεις τιμών σε 4.000 προϊόντα

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Μαρτίου στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές έχουν ήδη δει μειώσεις σε πολλά προϊόντα, οι οποίες αλλά θα συνεχίσουν και την επόμενη εβδομάδα. Περίπου 4.000 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, κυρίως καθαριστικά σπιτιού, απορρυπαντικά ρούχων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες και οδοντόκρεμες καταγράφουν μειώσεις 15% έως 30% στις αρχικές τιμές.

Ειδικότερα μειώσεις σημειώθηκαν σε:

πάνες: 18,1%
σαμπουάν & αφρόλουτρα: 17%
απορρυπαντικά ρούχων: 15,6%
σαπούνια: 12,7%
Ο Κώστας Σκρέκας είπε: «Τα μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν από χθες, είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να μειωθούν οι τιμές στα ράφια και να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων».

Πηγή:newsbomb