SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου και «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» σε δικτύωση για δράσεις κοινωνικής προστασίας

2024-03-01 18:28:41
Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου και «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» σε δικτύωση για δράσεις κοινωνικής προστασίας

Εμπλουτίζουν τον χάρτη της κοινωνικής προστασίας και ενσωμάτωσης αναπτύσσοντας νέο πλαίσιο συνεργασίας ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου και οι «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Ιερής Μητρόπολης Δημητριάδος.
Την δικτύωση των δύο φορέων θα σηματοδοτήσει εκδήλωση την Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 5 μ.μ. στο Κέντρο Κοινότητας Ζαγοράς - Μουρεσίου στην Ζαγορά, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Προέδρων Υγειονομικών Συλλόγων (Ιατρικός, Φαρμακευτικός, Οδοντιατρικός), ιατρών 8 ειδικοτήτων (Ορθοπαιδικός, Παθολόγος, Παιδίατρος, Γυναικολόγος, Νεφρολόγος, Νευρολόγος, Πνευμονολόγος, Οδοντίατρος) και εθελοντών.
Ο Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, τις Κοινωνικές υπηρεσίες και δομές - Κέντρο Κοινότητας και Βοήθεια στο Σπίτι, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς και το Λύκειο Ζαγοράς, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την δημιουργία μόνιμης διασύνδεσης με το άτυπο Δίκτυο φορέων υγείας της ΙΜΔ και την ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής προστασίας και συνοχής.
«Στις νέες συνθήκες που δημιουργούν οι αλλεπάλληλες κρίσεις και η κλιματική αλλαγή, η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς - Μουρεσίου παρεμβαίνει υποστηρικτικά στις κεντρικές πολιτικές, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη», επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Κων. Καραγεωργίου για την πρωτοβουλία η οποία, έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον τοπικών φορέων, εθελοντών και ενεργών πολιτών.
«Μέσα από τη δικτύωση με τον φορέα της ΙΜΔ, τονίζει η κα Τζωρτζίνα Χριστοδούλου, προσδοκούμε, να πολλαπλασιάσουμε τα αποτελέσματα, να αναπτύξουμε δράσεις ενδυνάμωσης των συνανθρώπων μας που βιώνουν ποικίλα προβλήματα υγείας και προσβασιμότητας, να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και τεχνογνωσία, να ενισχύουμε το πεδίο του εθελοντισμού και των συνεργειών με φορείς της τοπικής κοινωνίας (σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι, επαγγελματικοί φορείς κ.λπ.) και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
Διακονώντας την ενότητα, καταλήγει η Εντεταλμένη Σύμβουλος, στέλνουμε μηνύματα στις τοπικές κοινωνίες για ενεργοποίηση των πολιτών, για ανάληψη κοινοτικών πρωτοβουλιών που σχετίζονται με την προαγωγή της υγείας, την καταπολέμηση διακρίσεων, την κοινωνική ενσωμάτωση.
Προσθέτουμε δυνάμεις, ενώνουμε πρωτοβουλίες και προχωράμε αποφασιστικά στην τόνωση της κοινωνικής συνοχής.»