SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Απλήρωτοι από τον περασμένο χρόνο συμβασιούχοι αρχαιολογικών ερευνών σε έργο στη Σκιάθο

2024-03-01 14:37:19
Απλήρωτοι από τον περασμένο χρόνο συμβασιούχοι αρχαιολογικών ερευνών σε έργο στη Σκιάθο

Σε απόγνωση βρίσκονται συμβασιούχοι που απασχολούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο σε έργο αρχαιολογικών ερευνών στη Σκιάθο, το οποίο είναι ενταγμένο στο έργο της ύδρευσης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Εχουν υπογράψει σύμβαση αρχές Δεκεμβρίου οπότε και άρχισαν να απασχολούνται και έως σήμερα δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος. Οι αποδοχές των συμβασιούχων εντάσσονται στα κονδύλια του προγράμματος και χρειάζεται η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου. Μέχρι χθες τουλάχιστον απόφαση δεν είχε ληφθεί, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν αλλά να μην πληρώνονται, ενώ την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι υποχρεώσεις τους.

Όπως καταγγέλθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ όσες φορές επιχειρήθηκε να λάβουν ενημέρωση τι ακριβώς έχει συμβεί και για ποιο λόγο δεν πληρώνονται, δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη. Οι απαντήσεις που δίνονται ασαφείς και οι απλήρωτοι συμβασιούχοι γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ υπηρεσιών.

«Είμαι αρχαιολόγος και δουλεύω με συμβάσεις στη Σκιάθο τα τελευταία 2,5 χρόνια. Μέχρι και τον Δεκέμβριο εργαζόμουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, όπου δε συνάντησα κανένα πρόβλημα. Τον Δεκέμβριο (4/12), όμως, υπέγραψα την τελευταία μου 4μηνη σύμβαση για το έργο της ύδρευσης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Δεν έχω λάβει ούτε ένα μισθό, και η επόμενη ημερομηνία πληρωμής είναι στις 10/03, δηλαδή ουσιαστικά μέχρι τότε θα έχω συμπληρώσει τρείς μήνες και 1 εβδομάδα απλήρωτος. Δεν είμαι πλούσιος, αλλιώς δε θα έφευγα από το σπίτι μου στον Βόλο για να έρθω εδώ για δουλειά. Η ζωή μου το τελευταίο διάστημα έχει δυσκολέψει αρκετά, όντας απλήρωτος τόσους μήνες», περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απλήρωτος συμβασιούχος.

«Μην ανησυχείς, μέχρι την άλλη εβδομάδα, θα έχει τακτοποιηθεί το θέμα» από στέλεχος στον δήμο Σκιάθου, όμως πέρασε ένας μήνας και ακόμη οι αποδοχές δεν καταβλήθηκαν, όπως συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας πως επιτέλους ο δήμος Σκιάθου να πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε ανθρώπους που δουλεύουν και πρέπει να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που παρέχουν.


Πηγη:taxydromos