SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Βάρη - Κέρκυρα: Η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης οδήγησε στις δολοφονίες

2024-03-01 12:31:32
Βάρη - Κέρκυρα: Η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης οδήγησε στις δολοφονίες

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις, που παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής η Ελληνική Αστυνομία, από τη δράση των μελών της οργάνωσης που εμπλέκονται στις δολοφονίες τεσσαρων ανθρώπων σε Βάρη και Κέρκυρα το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η απώλεια 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία, ήταν η βασική αιτία που μια εγκληματική οργάνωση με έδρα στο Μαυροβούνιο διασπάστηκε και προέκυψαν δύο αντίπαλες συμμορίες, ενώ σοκάρει η λεπτομέρεια πως τα άτομα που είχαν αναλάβει τις εκτελέσεις, δεν θα δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμα και μέσα σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μπροστά σε ανυποψίαστους πολίτες.

Η πρώτη ανθρωποκτονία διαπράχθηκε όπως αναφέρεται και στο protothema, στις 19 Ιανουαρίου 2020 στη Βάρη, όταν τέσσερις δράστες εισήλθαν σε κατάστημα εστίασης και πυροβόλησαν, τραυματίζοντας θανάσιμα δύο αλλοδαπούς, την ώρα που γευμάτιζαν με τις οικογένειές τους και τραυματίζοντας ελαφρά και συγγενικό πρόσωπο του ενός θύματος.

Η δεύτερη ανθρωποκτονία τελέστηκε στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους, όταν δύο αλλοδαποί βρέθηκαν νεκροί, με πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο, εντός οχήματος σε περιοχή της Κέρκυρας.