SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Κασσελάκης για το έγκλημα των Τεμπών: «Παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον σιδηρόδρομο»

2024-03-01 11:34:11
Κασσελάκης για το έγκλημα των Τεμπών: «Παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον σιδηρόδρομο»

«Πιστεύω ότι παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον σιδηρόδρομο» τόνισε αναφερόμενος στα φορτία που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία ο Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξη που παραχωρεί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Το πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα.

 
 
 

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έγκλημα των Τεμπών. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας πως είναι «ντροπή του που κάνει αντιπολίτευση αντί να επιτρέψει να υπάρξει προανακριτική στη Βουλή να δούμε ποιος έχει ευθύνες».

«Για ποιον λόγο το “τζάκι” Μητσοτάκη προστατεύει το “τζάκι” Καραμανλή;» διερωτήθηκε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαιτώντας να γίνει προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Πιστεύω ότι παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον σιδηρόδρομο» τόνισε, αναφερόμενος στα φορτία που κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία. «Και εξαιτίας των συμφερόντων αυτών έγινε συγκάλυψη» πρόσθεσε, καταγγέλλοντας τη βιασύνη με την οποία μπαζώθηκε ο τόπος του δυστυχήματος.

«Δέκα μήνες μετά, να βρίσκουν μόνοι τους οστά των συγγενών τους; Έχουν απέναντί τους ένα κράτος ατιμωρησίας» είπε για τους συγγενείς των 57 θυμάτων των Τεμπών.

«Υπάρχει λίγη ευθιξία σ’ αυτή τη χώρα; Υπάρχει πολιτική ευθύνη» υπογράμμισε, λέγοντας ότι πράγματι υπήρξε ανθρώπινο λάθος, αλλά ήταν η αμέλεια του τότε υπουργού Μεταφορών.

Ο Στ. Κασσελάκης ρωτήθηκε και για το πανό που αναρτήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κουμουνδούρου για τα Τέμπη. «Το πανό θα μείνει εκεί όσο χρειαστεί και θα ξαναμπαίνει κάθε χρόνο μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη» απάντησε. «Αυτό που μετράει είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι μεγάλες οι πληγές στους συγγενείς» σημείωσε.