SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες - video) Η Δεντροκκλησιά που έχει κατακτήσει την 1η θέση στο Tripadvisor | της Βασιλικής Παλαιολόγου

2024-02-18 21:02:36
(εικόνες - video) Η Δεντροκκλησιά που έχει κατακτήσει την 1η θέση στο Tripadvisor | της Βασιλικής Παλαιολόγου
Στο χωριό της Αγίας Βαρβάρας και 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας, οι επισκέπτες πρόκειται να συναντήσουν ένα όμορφο θρησκευτικό πάρκο, μια μικρή καμπάνα κρεμασμένη σε Δέντρο,
μαρτυρεί την ύπαρξη της Δεντροκκλησιάς. 
 
Το δέντρο είναι βελανιδιά, στην οποία εντός τής είναι θεμελιωμένο ένα εκκλησάκι, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Άγιο Παΐσιο, τον Αγιορείτη, καθώς, το σπίτι που μεγάλωσε βρίσκεται πολύ κοντά και περνούσε καθημερινά απο το σημείο. 
Πρόκειται για μια ξεχωριστή εικόνα, εξωτερικά υπάρχει μία μικρή καμπάνα, ενώ εσωτερικά, το αδύναμο πλέον δέντρο έχει ντυθεί με πέτρα απο την περιοχή για να το  στηρίξουν, επειδή έχει υποστεί φθορές με το πέρασμα των χρόνων. Μέσα κυριαρχούν κρεμασμένα καντηλάκια, η εικόνα του Αγίου Παΐσίου και πολλά τάματα πιστών....μόλις δύο άνθρωποι χωρούν!!
Στο προαύλιο χώρο ο επισκέπτης μπορεί να ξαποστάσει σε πέτρινες πεζούλες. 
 
Η Δεντροκκλησιά Αγίου Παϊσίου έχει κατακτήσει μια από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και απέσπασε το βραβείο Travellers Choice για το 2021 & 2022 στα αξιοθέατα της Κόνιτσας σύμφωνα με τον παγκόσμιο ταξιδιωτικό οδηγό tripadvisor.
Η Δεντροκκλησιά αποτελεί πόλο έλξης για τούς επισκέπτες, ενώ ΜΜΕ απο Ελλάδα και εξωτερικό την έχουν επισκεφτεί κάνοντας αφιερώματα. 

Photo Gallery