SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Αγγελος Ξηντάρης εκ νέου πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου | Εκλέχτηκε η Δημοτική Επιτροπή

2024-01-07 22:25:29

Με πολλά χαμόγελα και θερμές ευχές για μια καλή χρονιά και απο τις τρεις πλευρές ξεκίνησε το συμβούλιο με έναν εκ των αντιδημάρχων τον κ. Γεώργιο Κοχύλη να μετράει τους παρόντες και στην συνέχεια ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και τα θερμά του συλλυπητήρια στην κα. Ελένη Ψαριανού για την απώλεια του πατέρα της πριν συνεχίσει την αναγγελία της διαδικασίας των εκλογών πρώτα για την εκλογή του προεδρείου και έπειτα για την εκλογή της δημοτικής επιτροπής δίνοντας τον λόγο στον κ. Δήμαρχο λέγοντας με την σειρά του ότι ο πρόεδρος προτείνεται από την πλειοψηφία και στην συνέχεια ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας από την μειοψηφία.

Ρεπορτάζ : Γιώργος Κεχριώτης / Φωτογραφίες: Μάχη Σταματάκη

Σαν πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου η εκλεγμένη παράταξη του Δήμου Σκοπέλου πρότεινε τον κ. Άγγελο Ξηντάρη με τον τον κ. Ευσταθίου να του δίνεται ο λόγος και αφού ευχήθηκε καλή θητεία στους καινούργιους συναδέλφους του συμπλήρωσε πως όλη η παράταξη του θα στηρίξει την πρόταση αυτή, ενώ από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ο κ Βασίλης Ρόδιος ευχόμενος καλή χρονιά, είπε πως η παράταξη θα ψηφίσει κατά στην πρόταση δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι η στάση αυτή είναι μια πολιτική στάση καταδικάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία με τον χαρακτηρισμό ως ‘αφυδατωμένο μηχανισμό’ με συρρικνωμένες στο ελάχιστο τις δυνατότητες εισαγωγής θεμάτων από την αντιπολίτευση και τους μαζικούς φορείς.

[caption id="attachment_217185" align="alignnone" width="2344"] Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου κ. Ρηγίνος Πατσής [®Skiathoslife.gr / Mάχη Σταματάκη][/caption]

Στην συνέχεια ξεκίνησε η φανερή ψηφοφορία για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου όπου και αναδείχθηκε με δώδεκα ψήφους ο κ. Άγγελος Ξηντάρης. Έπειτα τον λόγο είχε ο κ. Ευσταθίου όπου πρότεινε στην θέση του αντιπροέδρου τον κ. Ρηγίνο Πατσή.

Ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης με την σειρά του είπε ότι και η εκλεγμένη παράταξη θα στηρίξει την πρόταση αυτή πιστεύοντας στην ομαλή συνεργασία του συμβουλίου ενώ ο κ. Ρόδιος από την πλευρά του είπε η Λαϊκή Συσπείρωση θα ψηφίσει λευκό, όπου και η ψηφοφορία ξεκίνησε με τον κ. Ρηγίνο Πατσή να εκλέγεται ως αντιπρόεδρος λαμβάνοντας εξίσου δώδεκα ψήφους.

Τον λόγο για την θέση του γραμματέα είχε ο κ. Ρόδιος λέγοντας ότι η υποψηφιότητα της παράταξης για την θέση του γραμματέα θα υπηρετεί την δήλωση της παράταξης ότι θα υπερασπίζονται μέσα και έξω από τα δημοτικά συμβούλια, τα λαικά συμφέροντα και θα εξαντλούν κάθε δυνατότητα να συζητούνται στα δημοτικά συμβούλια τα λαϊκά προβλήματα και οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολουμένων, των βιοπαλαιστών, των ανέργων, των συνταξιούχων, των γυναικών, των νέων, των λαϊκών οικογενειών και στην συνέχεια για την θέση του γραμματέα πρότεινε τον κ. Πατσή Ιωάννη όπου εκλέχθηκε με δεκατέσσερις ψήφους.

Την θέση του προέδρου πήρε και επίσημα ο κ. Ξηντάρης Άγγελος με τον ίδιο να συγχαίρει τους συναδέλφους του για την εκλογή τους και να εύχεται καλή χρονιά και καλή συνεργασία σε όλους μέσω του παραγωγικού διαλόγου. Εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όλους όσους τον εκλέξαν και πάλι ως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και συνέχισε με κάποιες αναφορές στο συνολικό έργο της παράταξης του Δημάρχου κ. Σταμάτη Περίσση καθώς η συγκεκριμένη παράταξη συμπλήρωσε το τριαντακοστό τέταρτο (34) έτος πολιτικής ζωής με νίκες και ήττες, νέα και παλιά πρόσωπα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος δώρισε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους μια πλάκα σαν ανάμνηση για τα εκατόν ενενήντα χρόνια (190) κατάργησης της δημογεροντίας Σκοπέλου το οποίο φυλάσσεται στο μουσείο Μπενάκη. Στην συνέχεια ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία για την εκλογή της δημοτικής επιτροπής. Η διαδικασία ήταν επιλογή της επιτροπής η οποία για τον Δήμο Σκοπέλου απαρτίζεται από πέντε άτομα, όπου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος εκτός εάν ορίσει κάποιον αντιδήμαρχο.

 
 

[caption id="attachment_217184" align="alignnone" width="1536"] Ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης χάρισε σε όλους τους συμβούλους ένα αναμνηστικό δώρο για τα 190 χρόνια Δημαρχίας και Δημοτικού Συμβουλίου με την πρώτη σφραγίδα της Δημογεροντίας στο νησί της Σκοπέλου απο το 1821[/caption]

Τα υπόλοιπα τέσσερα μέλη της επιτροπής ανήκουν συνολικά στην αντιπολίτευση. Πρώτα γίνεται εκλογή των δύο πρώτων και των αναπληρωματικών της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας και ακολουθεί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο δύο μέλη της αντιπολίτευσης με τα αναπληρωματικά τους σε ξεχωριστή ψηφοφορία από την παραπάνω. Οι σταυροί πρέπει να είναι δυο. Σε άλλη περίπτωση είναι άκυρο το ψηφοδέλτιο. Πριν τελειώσει η ψηφοφορία ο κ. Δήμαρχος όρισε πρόεδρο επιτροπής τον κ. Αντιδήμαρχο τον κ. Αριστείδη Βούλγαρη για την διευκόλυνση εκβάσεως απόφασης της πλειοψηφίας σε περίπτωση απουσίας του κ. Δημάρχου.

Η μυστική ψηφοφορία τελειώνει με εκλεγμένους τον κ. Βαφίνη Νικόλαο και την κα. Θωμά Ουρανία και αναπληρωματικά μέλη τον κ. Δαμιανό Μαντά και την κα Ψαριανού Ελένη. Στην συνέχεια εκλέχθηκε ο κ. Πατσής Γεώργιος και ο κ. Πατσής Ιωάννης με αναπληρωτές την κα Κλωνάρη Μάχη και τον κ. Βασίλη Ρόδιο, όπου και εκεί έλαβε τέλος το συμβούλιο δίνοντας ραντεβού για την επόμενη εκτός απροόπτου Παρασκευή για την ψήφιση του προϋπολογισμού του παρατηρητηρίου για τον ορισμό των επιτροπών.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ κ. ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Μια νέα μέρα για το Δήμο μας άρχισε σήμερα με την εκλογή του 3μελούς προεδρείου του Δ.Σ με πρόεδρο τον Άγγελο Ξηντάρη και το νέο όργανο του Δήμου ,την 5μελή Δημοτική Επιτροπή με τους αναπληρωτές της, με πρόεδρο τον Αριστείδη Βούλγαρη.
Την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρώσουμε την εκλογή των μελών και των άλλων οργανισμών και επιτροπών του Δήμου μας.
Και επειδή τα έργα αναμόρφωσης του νησιού μας θα προχωράνε με επιτυχυνόμενο ρυθμό , εμείς θα πρέπει πλέον να δομήσουμε τον δήμο μας στους υπόλοιπους τομείς, που επηρεάζουν άμεσα ήτε έμμεσα την ζωή μας .
Και όλα αυτά γνωρίζοντας τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους μας , την ελλειπή στελέχωση μας, σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό.
Άρα πρέπει να βρούμε τρόπους να ξεπεράσουμε όσο γίνεται τα προηγούμενα.
Αυτό που κυρίως όμως χρειαζόμαστε, είναι να γίνουν κατανοητοί οι στόχοι μας και το όραμά μας.
Βασική προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας στις προσπάθειές μας.
Το επόμενο διάστημα με κάθε έργο και δράση θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε το γιατί το κάνουμε, που θέλουμε να μας οδηγήσει, ποιος είναι ο επόμενος στόχος και τι ζητάμε από τους συμπολίτες μας.
Συγχαρητήρια στους νεοεκλεγέντες και καλή δουλειά.
Ο πρόεδρος του ΔΣ χάρισε σήμερα σε όλους τους συμβούλους ένα αναμνηστικό δώρο για τα 190 χρόνια Δημαρχίας και Δημοτικού Συμβουλίου με την πρώτη σφραγίδα της Δημογεροντίας στο νησί μας απο το 1821.