SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[ video ] Προβλήματα στο εθνικό δίκτυο: Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αθηνών - Λαμίας

2017-12-22 21:02:09
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν τις τελευταίες ώρες στα εθνικά οδικά δίκτυα της χώρας λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας υπάρχουν εκατοντάδες αυτοκίνητα τα οποία κινούνται σημειωτόν λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί ύστερα από την αναδίπλωση νταλικών. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στα Καλάβρυτα, όπου είχαν ακινητοποιηθεί οχήματα στο ύψος του Διακοπτού. Ακόμη, η κίνηση των οχημάτων στην Πάρνηθα διεξάγεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

«Δίπλωσαν» νταλίκες σε Μπράλο και Μαρτίνο

Άνοιξε μετά τις 5.30 το απόγευμα ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές, όπως είπε. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες. Πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμένει κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να διεξάγεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα. Υπενθυμίζεται πως η Δ/νση Αστυνομίας Φθιώτιδας εξέδωσε απαγορευτικό για την κυκλοφορία φορτηγών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία από το ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην Αθηνών - Λαμίας από το 117ο - 131ο χλμ

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην εθνική οδο Αθηνών - Λαμίας λόγω της χιονόπτωσης στο τμήμα της Φθιώτιδας. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία διεξάγεται με πολύ μεγάλη δυσκολία, καθώς έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Επίσης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λίγο μετά τα διόδια της Τραγάνας, έχει ντελαπάρει ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και εκεί. Τα προβλήματα γίνονται πιο έντονα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πολλά οχήματα δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται με μεγάλη δυσκολία. Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα στα Καλάβρυτα

Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας Καλαβρύτων, όπως είπε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης. Παράλληλα, ο Νίκος Γυφτάκης ανέφερε ότι λόγω της χιονόπτωσης στο δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιούνται για λίγη ώρα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα, να καθαρίσει το οδόστρωμα και να το ακολουθήσουν με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό τους. Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, ο Νίκος Γυφτάκης είπε ότι επικρατεί πυκνή χιονόπτωση και τα μηχανήματα επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι από Πούντα προς Καλάβρυτα και από Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα. Επίσης, ανέφερε ότι «όλο το προσωπικό είναι επί ποδός, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, πέρα από την όποια, ενδεχομένως, καθυστέρηση που σημειώνεται και η οποία είναι δικαιολογημένη». Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 το πρωί του Σαββάτου η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού - Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Παράλληλα, λόγω της χιονοθύελλας έχει αποκλειστεί ο οικισμός Καλυβίτη στο Διακοπτό και άλλοι οικισμοί στο 14ο χλμ Πούντας - Καλαβρύτων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες στην Πάρνηθα

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η κίνηση των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του Τελεφερίκ, γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ κλειστή παραμένει και η παλαιά εθνική οδός Αθήνας - Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων. Για τη διασφάλιση των μετακινήσεων των πολιτών καθώς και για την οδική ασφάλεια η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί από το πρωί της Παρασκευής με εκχιονιστικά μηχανήματα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό και προσβάσιμο το οδικό δίκτυο.

Η επίσημη ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας (ώρα 18.00)

in.gr