SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[ΦΩΤΟ] Για πρώτη φορά στον Παιδικό Σταθμό Σκιάθου το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας

2017-12-20 16:49:46
Για πρώτη φορά με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Επιτροπής του Παιδικού Σταθμού του Δήμου Σκιάθου κ. Νικολάου Αναγνώστου και κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε για πρώτη φορά εντός του Παιδικού Σταθμού το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Η πρωτοβουλία ανήκε στον Πανοσιώτατο Αρχιμανδρίτη Παντελεήμων Χούλη που ως άμισθος κληρικός και εφημέριος του ενοριακού ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, εργάζεται ως δημοτικός υπάλληλος στον Παιδικό Σταθμό. Η Θεια Λειτουργία τελέστηκε στη μεγάλη αίθουσα του σχολείου και αποτέλεσε ένα ξεχωριστό γεγονός ενόψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου. Με αυτή τη πρωτοβουλία δόθηκε η δυνατότητα στα νήπια να προσέλθουν στο μυστήριο με ευκολία με τη συμμετοχή των γονιών και των εργαζομένων στο Παιδικό Σταθμό.
Ο π. Παντελεήμων ως λειτουργός, στο τέλος της Ευχαριστιακής Σύναξης επεσήμανε την αναγκαιότητα της προσέλευσης σύσσωμης της ορθόδοξης ελληνικής οικογένειας στη λατρεία της αγίας μας εκκλησίας, πράξη σημαντική που οδηγεί τα παιδιά από μικρή ηλικία στη γνώση και στο βίωμα του Θεού έχοντας ως παράδειγμα και πρότυπο πρώτα τους γονείς τους. Η συνειδητή συμμετοχή των μελών της οικογένειας  στη ζωή της εκκλησίας, θωρακίζει τα μέλη της ταλαίπωρης σημερινής ελληνικής οικογένειας που δεινοπαθεί κυνηγημένη από το ψευτό-προοδευτισμό , ειδικότερα σε μια εποχή αλλοτρίωσης και απαξίωσης των αξιών και των παραδόσεων, που οδηγούν στην αλλοίωση  αυτού καθ’ αυτού του μυστηρίου της ενανθρωπίσεως του Υιού του Θεού.
Γύρω μας Χριστούγεννα με απόντα το Χριστό και τον συνάνθρωπο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο π. Παντελεήμων, Χριστούγεννα με άρωμα καρναβαλιού, με πολύ τεχνητό φως αλλά χωρίς το φως του Χριστού. Ακολούθησαν οι ανταλλαγές ευχών και η προσφορά κερασμάτων. Η όλη οργάνωση επιτεύχθηκε με τη συμβολή του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού καθώς και  με  τη παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Κουτούμπα Θεολόγου – Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής,  που έψαλε στο αναλόγιο ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκληση του Παιδικού Σταθμού.