SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ π. ΠΑΥΛΟ ΑΝΣΙΜΩΦ | πραγματοποιήθηκε την Κυριακή από τον ιερέα Νικόλαο Σταματά |

2016-11-30 00:27:34
[caption id="attachment_2129" align="alignleft" width="300"] Ομιλητής ήταν ο ιερεύς Νικόλαος Σταματάς[/caption] Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων "π.Αθανάσιος Ρίζος" του Πνευματικού Κέντρου των Ιερών Ναών Σκιάθου πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: "Ο Νεομάρτυρας π. Παύλος Ανσίμωφ".
Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ιερεύς Νικόλαος Σταματάς, ο οποίος παρουσίασε την μαρτυρική ζωή του π. Παύλου.
Ο π. Παύλος γεννήθηκε το 1891 στο Αστραχάν της Ρωσίας. Σπούδασε στη Θεολογική Ακαδημία του Καζάν. Ήταν έγγαμος ιερέας, πατέρας 3 παιδιών.
Υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες στην περιοχή Κρανσοντάρ και στη Μόσχα. Κατά την περίοδο των διωγμών συνελήφθη τέσσερις φορές, φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Στις 21 Νοεμβρίου 1937 μαζί με άλλους κληρικούς εκτελέστηκε στο σκοπευτήριο του Μπούτοβο της Μόσχας. Το 2005 η Ρωσική Εκκλησία διακήρυξε την αγιότητά του.
Η μνήμη του τελείται στις 21 Νοεμβρίου. Το Άγιο Λείψανό του αναπαύεται μέχρι σήμερα σε έναν ομαδικό τάφο μαζί με άλλους 25.000 πιστούς, που το μόνο έγκλημά τους ήταν ότι η πίστη τους στον Χριστό.
Ένα από τα παιδιά του π. Παύλου είναι ο Γεώργιος Ανσίμωφ, γεννημένος το 1921, καθηγητής, σκηνοθέτης στο Μπολσόι και διευθυντής της σχολής μουσικού θεάτρου της ρωσικής Θεατρικής Ακαδημίας. Έχει ανεβάσει περίπου 100 παραστάσεις σε Ρωσία, Ευρώπη και Ασία. Θεωρείται από τους σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες της Ρωσίας.