SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : Με την Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης

2023-11-04 08:54:46
Σε μια σειρά σημαντικών συναντήσεων βρέθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης. Μεταξύ αυτών και με την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία και της Υφυπουργού και Βουλευτού Μαγνησίας Ζέττας Μακρή.
Στην Υπουργό Τουρισμού τέθηκαν τρία θέματα πολύ σημαντικά για το νησί όπως :
  • Tην τοποθέτηση εξοπλισμού πρόσβασης των ΑΜΕΑ σε 4 τουλάχιστον παραλίες της Σκοπέλου, αφού της εξήγησα με έγγραφα το ιστορικό απόρριψης προηγούμενης πρότασης μας με την αιτιολογία εξάντλησης των κονδυλίων.
  • Tην αναγκαιότητα κατασκευής της β' φασης του έργου του τουριστικού αγκυροβόλιου του Ν. Κλήματος. O Δήμαρχος Σκοπέλου εξήγησε ότι είναι έτοιμοι σε όλα και θα κατατεθεί πρόταση στο Υπουργείο. Στην συνάντηση κλήθηκε από την Υπουργό και η Δ/ ντρια Σχεδιασμού Τουριστικών λιμένων με την οποία υπήρχε συνεννόηση για την διαδικασία κατάθεσης της πρότασης προυπ. 3.000.000 €.
  • Παρουσία του Δ/ ντή του ΕΟΤ συζητήθηκε η προβολή της Σκοπελου μέσα από τα προγράμματα του ΕΟΤ.
Και στα τρία θέματα η Υπουργός ήταν απόλυτα θετική και υποσχέθηκε την υλοποίησή τους.
Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ο Δήμαρχος κ. Περίσσης συναντήθηκε και με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή και συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα :
  • Την πορεία του τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία μας , την ενημέρωσα για την πορεία του εγκεκριμένου έργου από την περιφέρεια για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Γλώσσας .
  • Συζητήθηκαν όμως και για δύο κατασκευαστικά έργα το νέο Γυμνάσιο με τάξεις ΕΠΑΛ που θα κατασκευαστεί στη Σκόπελο κυρίως όμως την αναγκαιότητα κατασκευής σύγχρονου Νηπιαγωγείου στην Γλώσσα .
Συμφωνήθηκε η αποστολή εκ μέρους του Δήμου τοπογραφικού του οικοπέδου και συμβόλαιο. Υποσχέθηκε ότι θα ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα και σύντομα θα υπάρχουν απαντήσεις.