SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΑΜΑΛΙΑ ΓΡΑΒΒΑΝΗ: Οι Σποράδες αξίζουν τον δικό τους ξεχωριστό Αντιπεριφερειάρχη

2023-10-12 16:25:00
Σε ανακοίνωσή της η υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος Σποράδων κ. Αμαλία Γραββάνη με τον συνδυασμό του Δημ. Κουρέτα "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ", ευχαριστεί για την στήριξη της πρώτης Κυριακής και τονίζει την ανάγκη ύπαρξης ξεχωριστού Αντιπεριφερειάρχη Σποράδων ενώ αναπτύσσει και τους τομείς άμεσης παρέμβασης στα νησιά των Σποράδων ενόψει του δεύτερου γύρου το Περιφερειακών εκλογών στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
"Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου το σύνολο των ανθρώπων που με στήριξαν με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή και να θυμίσω κοινοποιώντας εκ νέου την προεκλογική μου τοποθέτηση γιατί πιστεύω πως οι Σποράδες αξίζει να δώσουν αυτή την Κυριακή ενισχυμένη ψήφο στον Δημήτρη Κουρέτα! Για να πάρουν οι Σποράδες την αξία που τους αναλογεί και ΤΙΠΟΤΑ λιγότερο!
Η τοποθέτησή μου:
Πριν από 5 χρόνια και κάτι έφτασα στο λιμάνι της Σκιάθου, αποδεχόμενη την μετάθεσή μου στο Τελωνείο Σκιάθου. Είχα ακούσει πολλά για το νησί, τα περισσότερα όμορφα. Εξ αιτίας της δουλειάς μου οι μετακινήσεις σε όλα τα νησιά των Σποράδων πολλές. Γνώρισα τους τόπους, τους ανθρώπους, μοιράστηκα τις χαρές τους, τα αιτήματά τους, αλλά και τις δυσκολίες και τα προβλήματα των νησιών αυτών.
Όταν λοιπόν μου προτάθηκε να είμαι υποψήφια για τις Περιφερειακές Εκλογές με τον κύριο Κουρέτα δέχτηκα. Δέχτηκα με την σκέψη να βάλω και εγώ, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου, το δικό μου λιθαράκι για την επίλυση των προβλημάτων των τριών νησιών.
Αρχικά να πω ότι όταν είσαι μακριά από ένα τόπο, είναι δύσκολο να γίνεις κοινωνός των προβλημάτων του, όσο καλά και να σου το παρουσιάσουν. Το πρώτο λοιπόν μέλημα μου είναι να αποκτήσουν οι Σποράδες, ως ξεχωριστή Περιφερειακή Ενότητα, Αντιπεριφερειάρχη. Να είναι εδώ. Να αφιερώνει τον χρόνο του και την φροντίδα του στα νησιά, τα παρακολουθεί τα προβλήματα και να φροντίζει για την επίλυσή τους.
Υγεία: Μεγάλο και σύνθετο το πρόβλημα για τα νησιά μας. Η παροχή Υπηρεσιών υγείας πρέπει να αναβαθμιστεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με υποδομές, με μηχανήματα, με κτίρια. Η συμβολή της περιφέρειας πρέπει να είναι καθοριστική για το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, στο οποίο έχει δικαίωμα κάθε άνθρωπος, ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Θα αγωνιστώ γι΄αυτό με όλες μου τις δυνάμεις!
Παιδεία: Επίσης δικαίωμα κάθε πολίτη και βεβαίως όλων των πολιτών των Σποράδων. Πρόβλημα μην εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους εκπαιδευτικούς για τις θέσεις των Σποράδων εξ αιτίας, κυρίως, της έλλειψης στέγης και των υψηλών ενοικίων. Η Περιφέρεια θα πρέπει να σκύψει στο πρόβλημα και να συνδράμει στην επίλυσή του, ώστε να απολαμβάνουν οι μαθητές των νησιών την εκπαίδευση που τους αξίζει.
Η Περιφέρεια πρέπει να συνδράμει αποφασιστικά και στο πρόβλημα ΣΤΕΓΗ, που αντιμετωπίζουν όλοι οι υπάλληλοι που μετατίθενται στις Σποράδες, Γιατροί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί κ.α.
Τουρισμός: Τουριστικά τα νησιά μας. Προσελκύουν τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά και από την Ελλάδα. Είναι καιρός να συνδέσουμε τον τουρισμό με την πρωτογενή παραγωγή για να έχουμε ένα νέο πρωτοπόρο και υγιές τουριστικό προϊόν, το οποίο θα δώσει νέα ώθηση στον τομέα Τουρισμός, που τόσο ενδιαφέρει τα νησιά μας. Η Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός σ΄αυτή την προσπάθεια.
Επίσης, έχουν την δυνατότητα και τα τρία νησιά των Σποράδων να πετύχουν επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου με θεματικό τουρισμό. Η Περιφέρεια μπορεί να συνδράμει στην κατασκευή υποδομών για συνεδριακό τουρισμό, για υποδοχή φοιτητών από άλλες χώρες κ.λ.π. Θέλουμε και μπορούμε.
Θα ήταν σημαντική παράλειψη αν δεν ανέφερα την ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ. Μέγιστο πρόβλημα για τις μετακινήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας, κατά την διάρκεια του χειμώνα, αφού η παραμικρή ανάγκη από τις Υπηρεσίες του Βόλου απαιτούν παραμονή 2 και πλέον ημερών εκεί. Κόστος και ταλαιπωρία δυσβάσταχτη. Αλλά και στις μετακινήσεις τις θερινές, υπάρχει το πρόβλημα της αδυναμίας πρωινής μετακίνησης από Σποράδες προς τους άλλους προορισμούς, όπως και η ενδοσποραδική συγκοινωνία, η οποία το καλοκαίρι είναι απαραίτητη και για τις μετακινήσεις των τουριστών. Η Περιφέρεια πρέπει να φροντίσει με παρέμβασή της, στα πλαίσια του εφικτού βέβαια, για την επίλυση αυτού του προβλήματος.
Ενημέρωση όλων των πολιτών για προγράμματα της Ε.Ε., όπως π.χ. αλιευτικός τουρισμός, τα οποία θα δώσουν προστιθέμενη αξία σε επαγγέλματα, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα βοηθήσουν στην ουσιαστικά ανάπτυξη των νησιών.
Και βεβαίως υποδομές: Υποδομές με ορίζοντα δεκαετιών, με αυστηρές προδιαγραφές, με έλεγχο και παρακολούθηση της πορείας των έργων. Αποκατάσταση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία και φροντίδα για την αποτελεσματική οχύρωση των νησιών.
Γι αυτούς τους λόγους και για πολλούς ακόμη και εξειδικευμένους σε κάθε νησί, αποφάσισα να δώσω και εγώ τον αγώνα μου στο πλάι του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΕΤΑ και της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ που εμπιστεύομαι, για μία καλύτερη επόμενη ημέρα της ανάπτυξης και της ευημερίας των Σποράδων. "