SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο Δήμος και ο Δημαρχος Αλοννήσου δεν συνδέονται με καμία ΜΚΟ

2023-09-28 15:57:51
Τις τελευταίες εβδομάδες διαδίδονται φήμες και ψεύδη που θίγουν τον θεσμό του Δήμου και το αξίωμα του Δημάρχου και αφορούν τη δράση των ΜΚΟ στην Αλόννησο με υποτιθέμενες συνδέσεις με τον Δήμο Αλοννήσου.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των Δημοτών, δηλώνουμε πως ο Δήμος Αλοννήσου ουδέποτε υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με κάποια ΜΚΟ ούτε σχετίζεται με τη δράση τους ως φύλακες του Θαλασσίου Πάρκου. Η δράση των οργανώσεων «ΑΕΝΑΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ» και «SEA SHEPHERD CONSERVATION SOCIETY» δεν σχετίζεται με κάποια απόφαση Δημάρχου ή Δημοτικού Συμβουλίου. Οι προαναφερθείσες οργανώσεις έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος. Κάθε έγκριση της δράσης τους προέρχεται από την κεντρική κυβέρνηση μέσω των αρμόδιων υπουργείων και συντονίζεται από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. Η διαχείριση του Θαλασσίου Πάρκου γίνεται αποκλειστικά από τον Φορέα Διαχείρισης, στην προκειμένη περίπτωση από τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, μετά την κατάργηση του τοπικού φορέα διαχείρισης.
Καλούμε όποιον διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για την εμπλοκή του Δήμου στη δραστηριοποίηση των ΜΚΟ στο Θαλάσσιο Πάρκο να τα καταθέσει επίσημα για την εξασφάλιση της διαφάνειας και την προστασία του Δήμου και των Δημοτών!!!
Πέτρος Βαφίνης