SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Skiathos Trail Run

2023-09-28 01:01:51
"Με ιδιαίτερη χαρά, αποφασιστικότητα και διάθεση να κοιτάξουμε μπροστά έπειτα από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία που επηρέασε και το νησί -ευτυχώς σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με την υπόλοιπη Θεσσαλία-, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, το 11ο Skiathos Trail Run" τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του 11ου Skiathos Trail Run
®SKIATHOSLIFE/ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΑΡΙΣΣΗ 24.9.23
Στα πλαίσια αυτού, αθλητές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, συμμετείχαν στο διεθνή ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χλμ “Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη¨ (90% δασικής και ορεινής διαδρομής και 10% ασφάλτινης με μεγάλες υψομετρικές διαφορές και μέγιστη ανάβαση: 1354 μ., IBP=276 RNG). Πρόκειται για μια διαδρομή που συνδέει την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς Κάστρο και αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας του νησιού και αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά του, όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τα αναφέρει στα διηγήματά του ο κυρ Αλέξανδρος, φέτος ελαφρώς διαφοροποιημένη για την ασφάλεια όλων των αθλητών.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κι ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου ενώ οι πιο μικροί μας φίλοι έτρεξαν κι εκείνοι, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Για δεύτερη χρονιά, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον αγώνα 800 μ. Special Olympics Skiathos Run για άτομα με διανοητική αναπηρία, σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas και συμμετοχή αποστολών από Λαμία, Λάρισα, Τρίκαλα και Σκιάθο.
Ένας βασικός σκοπός του Skiathos Trail Run είναι η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και του εθελοντισμού στις νεότερες -κι όχι μόνο- γενιές του νησιού μας, όπου μέσω της βοήθειας που προσφέρουν κατά την προετοιμασία αλλά και στους αθλητές την ημέρα των αγώνων, βιώνουν παράλληλα τη χαρά να λειτουργούν ως ενεργοί πολίτες. Έτσι, ήδη από πέρυσι, ένα μέρος των χορηγιών κι από φέτος, και ένα μέρος των εγγραφών θα προσφέρεται ώστε να ενισχύονται οι δράσεις και οι εξορμήσεις της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου (από το σχολικό έτος 2023-24) σε κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ή σε προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλους.
Οι διοργανωτές και το Δ.Σ. του συλλόγου EcoΖην Σκιάθου ευχαριστούν όλους θερμά για την άψογη συνεργασία και την πολύτιμη βοήθειά για την αρμονική διεξαγωγή και των φετινών αγώνων.
Συγκεκριμένα, ευχαριστούν :
  • Λιμεναρχείο Σκιάθου,
  • το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου,
  • την ελληνική ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Βορείων Σποράδων,
  • το SkiathosLife.gr,
  • τους χορηγούς και υποστηρικτές, τόσο για την οικονομική όσο και για την υποστήριξη με είδη, εκπτώσεις και υπηρεσίες και τέλος
  • τους περισσότερους από 100 εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που συμμετείχαν στη γραμματειακή υποστήριξη, στα σημεία ελέγχου και ανεφοδιασμού στην ορεινή διαδρομή και σε κομβικά σημεία καθ’ όλο το μήκος των διαδρομών, για τη φωτογραφική και βιντεοσκοπική κάλυψη και βιντεοσκόπηση στιγμιότυπων, εθελοντές που αποτελούν κάθε φορά την ψυχή της διοργάνωσης.
Αποτελέσματα για τους δύο μεγάλους αγώνες και φωτογραφίες/ στιγμιότυπα από όλους τους αγώνες μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.skiathosrun.com) καθώς και τις σελίδες μας στο facebook, Skiathos Trail Run Half-Marathon και EcoΖην Skiathos. Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μεσα στις επόμενες ημέρες.
Συν διοργανωτές των αγώνων για το έτος 2023, ήταν
  • ο Δήμος Σκιάθου,
  • ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας (ΔΟΑΠΝ Σκιάθου),
  • η Περιφέρεια Θεσσαλίας,
  • ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος EcoΖην Σκιάθου και
  • η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου με την εθελοντική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών.
Οι διοργανωτές ήδη ανακοίνωσαν το δρομικό ραντεβού για τις 19 Μαΐου 2024, στο 12ο Skiathos Trail Run!