SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η ΚΕΔΕ αδειάζει τον Αγοραστό "δεν θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση αναβολή των εκλογών"

2023-09-11 21:28:43
Στις 15 Σεπτεμβρίου θα ανακηρυχθούν οι συνδυασμοί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλία, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ εχθές Κυριακή 10/9.
Υπενθυμίζεται ότι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, η ανακήρυξη των συνδυασμών έγινε εχθές Κυριακή. Στα δικαστήρια στης Θεσσαλίας όμως υπάρχει αναστολή λειτουργίας ως και τις 13 Σεπτεμβρίου, λόγω των καταστροφών που άφησε πίσω της στην περιοχή η κακοκαιρία Daniel. Δεν θα αναβληθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές Εν μέσω των καταστροφών στη Θεσσαλία, ο περιφερειάρχης της περιοχής Κώστας Αγοραστός, ζήτησε την αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας πως δεν θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν στις πλημμυρισμένες αυτές περιοχές. Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ξεκαθάρισε πως η Ένωση δεν θα ζητήσει από την κυβέρνηση αναβολή των εκλογών και πως η κεντρική διοίκηση θα αποφασίσει τι θα γίνει στις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε καμία τέτοια πρωτοβουλία.
Π. Μαρινάκης: Δεν τίθεται θέμα αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε τέλος στα σχετικά σενάρια που κυκλοφορούσαν για πιθανή αναβολή των αυτοδιοικητικών εκλογών ύστερα από τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών».