SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΙΩΣΗΦ ΚΑΤΣΟΥΡΑΣ : "Θα είναι άξιο επαίνου να συνεργαστούν όλοι μαζί να πραγματοποιηθούν τα έργα"...

2023-09-08 12:25:09
Εξαιτίας της πρόσφατης καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε το νησί μας, νέα καθίζηση υπέστη ο δρόμος προς την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σκιάθου σε νέο σημείο πριν φτάσουμε στο εξωκκλήσι του Αγίου Ταξιάρχη με μεγάλη επικινδυνότητα να υποχωρήσει.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Θεόδωρο Τζούμα καθώς και με ειδικούς τεχνικούς που έσπευσαν στο σημείο, αποφασίσθηκε η ολική απαγόρευση του δρόμου του Αγίου Ταξιάρχη προς την Ιερά μας Μονή.
Ο δρόμος πλέον που θα κατευθύνει τους προσκυνητές προς το μοναστήρι είναι από το φούρνο του Ντάνου και πάνω και επιστροφή πάλι από την ίδια κατεύθυνση (Εστιατόριο Πανόραμα).
Ευχόμαστε πρωτίστως, ο Θεός να δώσει δύναμη και υγεία στον Δήμαρχό μας και σε όλους όσους αόκνως κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν αυτή την δίνη της απροσπέλαστης και καταστροφικής κακοκαιρίας αλλά και σε όσους πλήγηκαν από την καταστροφική μανία της φύσης και διαλύθηκαν οι περιουσίες τους, ο Θεός και η χάρις της Παναγίας μας που αύριο εορτάζουμε την σεπτήν Γέννησή της να δώσουν δύναμη, υγεία κουράγιο και παρηγοριά ώστε να διορθώσουν, να σώσουν και να επαναφέρουν τα πάντα στην αρχική τους κατάσταση.
Παρακαλούμε ωστόσο τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να πραγματοποιήσουν άμεσα ενέργειες αποκατάστασης του οδικού δικτύου που οδηγεί προς το κόσμημα το νησιού μας.
Καλό είναι να μην αρχίσουν προστριβές και συγκρούσεις, θα είναι άξιο επαίνου να συνεργαστούν όλοι οι φορείς μαζί, όλοι οι υποψήφιοι, η δημοτική αρχή αλλά και η αντιπολίτευση, με σύνεση, σεβασμό και αγάπη, έργα που θα πραγματοποιηθούν συν Θεώ για το νησί μας και θα παραδοθούν στις επόμενες γενιές, αλλά και θα είναι όλοι μαζί ενωμένοι άξιοι συγχαρητηρίων για τα επιβαλλόμενα έργα που αξίζει να έχει αυτός ο ευλογημένος τόπος, το νησί της Παναγίας μας.
Εκ της Ιεράς Μονής