SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Δείτε τα αποτελέσματα της ανοικτής συζήτησης "A.S.A.P Σκιάθος χωρίς πλαστική Σακούλα"

2017-11-08 20:35:02

Στις 11 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Συζήτηση για μια Σκιάθο χωρίς πλαστική σακούλα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διευκόλυνση και η ενδυνάμωση της κοινωνίας της Σκιάθου στην προσπάθειά της να μειώσει δραστικά τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο νησί. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρόγραμμα «A.S.A.P. Active Skiathos Against Plastic bag», τις επιπτώσεις του πλαστικού στο θαλάσσιο περιβάλλον και, παράλληλα, να καταθέσουν και να αναπτύξουν τις ιδέες και προτάσεις τους για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

Στην διαδικασία της Ανοιχτής Συζήτησης συμμετείχαν συνολικά 42 ενδιαφερόμενοι: κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων της Σκιάθου, ο Δήμος Σκιάθου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS που διοργάνωσε τη συνάντηση και εκπρόσωποι του Ιδρύματος Θάλασσα που συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα. Η διαδικασία περιελάμβανε ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων σχετικά με τις συνήθειες των κατοίκων και επιχειρηματιών σχετικά με τη χρήση της πλαστικής σακούλας, την κατάθεση ιδεών για τη δραστική μείωση της και την ανάπτυξη των ιδεών και των απαραίτητων παραμέτρων, από ομάδες των συμμετεχόντων, για την υλοποίησή τους.

Αποτελέσματα Από τη συζήτηση προέκυψε ότι στη Σκιάθο έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας και την εντατικοποίηση της ανακύκλωσης. Με έμπνευση από αυτές τις προσπάθειες, και άλλες αντίστοιχες σε παγκόσμιο επίπεδο, και με σημείο αφετηρίας τη συνάντηση, κατατέθηκαν πλήθος ιδεών για μια Σκιάθο χωρίς πλαστική σακούλα. Οι ιδέες ομαδοποιήθηκαν σε έξι θεματικές ενότητες και με έναυσμα αυτές αναπτύχθηκαν από τους συμμετέχοντες τα αρχικά προσχέδια για δράσεις, όπως παρουσιάζονται παρακάτω

https://issuu.com/skiathoslife/docs/asap_h__ce_a3_ce_ba_ce_b9_ce_ac_ce_