SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο, οι φλόγες κινούνται προς Γεννάδι – «Κόλαση» αναζωπυρώσεων στην Κέρκυρα, εκκενώθηκε το χωριό Λούτσες

2023-07-25 13:16:21
Στο έλεος της πύρινης κόλασης έχει βυθιστεί η Ρόδος, όπου η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για όγδοη ημέρα, ενώ στην Κέρκυρα οι αναζωπυρώσεις δεν λένε να κοπάσουν. Η αγωνία κορυφώνεται, τη στιγμή που η χώρα παλεύει με το δεύτερο «κύμα» καύσωνα που φέρνει ακόμη και 46άρια, ενώ σε όλα τα «μέτωπα» πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, που δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Στη Ρόδο αυτή την ώρα δίνεται τιτάνια μάχη σε τρία «μέτωπα». Οι φλόγες βρίσκονται μόλις 500 μέτρα μακριά από τον οικισμό Βάτι μετά από μεγάλη αναζωπύρωση, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά πέρασε το ποτάμι που βρίσκεται στο χωριό και οι ισχυροί άνεμοι την οδηγούν προς το Γεννάδι.
Σημειώνεται πως στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει δρόμους για τα πυροσβεστικά, που σημαίνει πως μόνο τα εναέρια μέσα μπορούν να επιχειρήσουν. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο επιχειρούν 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 55 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται με ακόμα 16 πυροσβέστες και 8 οχήματα.