SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Tην ανάπτυξη του Λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας παρουσίασε το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου

2023-07-22 14:17:36
Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB, o πρόεδρος του Δ.Λ.Τ Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης έκανε γνωστό πως υπήρξε συνάντηση των αρμοδίων με πρωτοβουλία του Λιμενικου Ταμειου και παρουσιάστηκο το master plan για την ανάπτυξη του λιμενα Λουτρακίου και το χρονοδιάγραμμα των μελετών που αφορούν τα έργα στο νεο λιμενα .
Η συσκεψη πραγματοποιηθηκε στα γραφεία της τοπικής κοινότητας Γλώσσας.
Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κος Περισσης, οι αντιδήμαρχοι,ο Λιμεναρχης κος Γκαρας, ο πρόεδρος της Γλώσσας,δημοτικοί συμβουλοι,καπετάναιοι και Γλωσσιωτες πολίτες. Το master plan εγκρίθηκε το 2021 απο το Υπουργείο Ναυτιλίας,από το πρόγραμμα Φιλοδημος2, το 2020, χρηματοδοτηθηκαν οι μελέτες με 700000ε, το 2021 άρχισε η διαδικασία προκήρυξης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού,το 2023 εγκρίθηκε η περιβαλλοντικη μελέτη και 31/5/2023 υπογραψαμε την συμβαση με την εταιρεια μελετων CNWAY.
Ο χρόνος υλοποίησης των μελετών των εργων και τα τεύχη δημοπράτησης θα μας παραδοθούν 21 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης. Στο λιμάνι προβλέπονται(έγινε πλήρη αναλυση), νέες λιμενικες εγκαταστάσεις για την ακτοπλοΐα, κτηριακες εγκαταστασεις,αλιευτικό και τουριστικό καταφύγιο. Ήδη τρέχουμε για την γρήγορη και μέγιστη χρηματοδοτηση από το νέο ΕΣΠΑ και για το λιμάνι της Γλώσσας και Σκοπέλου.
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.
Αγγ. Ξηνταρης.
Πρόεδρος ΔΛΤ