SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΚΙΜΩΝΑΣ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΟΣ: Πρώτος με 18030 μόρια από το ΓΕΛ Αλοννήσου

2023-07-03 16:24:47
Οι πανελλήνιες  εξετάσεις  ολοκληρώθηκαν, από το ΓΕΛ Αλοννήσου συμμετείχαν 12 μαθητές και πρώτος στη βαθμολογία ήρθε με 18030 μόρια ο Κίμωνας Μαλαματένιος.
Ρωτήσαμε το Κίμωνα για την επιτυχία του αυτή.
Κίμωνα, καταρχάς συγχαρητήρια θέλω να μας πεις την μέθοδο διαβάσματος όλη την χρόνια;
Κ.Μ.: Ευχαριστώ πολύ! Για τον τρόπο διαβάσματος, διάβαζα ποιοτικά, δηλαδή τις ώρες που έπρεπε να διαβάσω έδινα την προσοχή μου στα μαθήματα και τίποτε άλλο, διάβαζα περίπου 4 ώρες και 3 έως 5 ώρες φροντιστήριο.
Το γεγονός ότι ήσουν σε ένα σχολείο με λίγους μαθητές βοήθησε;
Κ.Μ.: Το γεγονός ότι το σχολείο είχε λίγα παιδιά βοήθησε από την άποψη ότι το μάθημα  γινόταν χωρίς αντιπερισπασμούς και  ειδικότερα  σε κάποιες  κατευθύνσεις  όπως η δική μου το μάθημα  γινόταν  σαν φροντιστηριακό λόγο των λίγων μαθητών.
Ποια σχολή  σε ενδιαφέρει;
Κ.Μ.: Με ενδιαφέρει η φυσική και συγκεκριμένα το τμήμα φυσικής Ηρακλείου.
Κλείνοντας ήθελα να μας πεις τι θα συμβούλευες κάποιον που θα δώσει εξετάσεις;
Κ.Μ.: Θα έλεγα στα παιδιά να μη στερηθούν τις δραστηριότητες που τους αρέσουν καθώς  με ποιοτικό διάβασμα υπάρχει έστω και ελάχιστος χρόνος για αυτές δίνοντας τους  την δυνατότητα να ξεφεύγουν από την πίεση των εξετάσεων. Επίσης, πρέπει να αρχίσουν αυτή την προσπάθεια από την αρχή του Λυκείου καθώς έτσι θα δουν ποιο καλά αποτελέσματα  αλλά και δε θα πιεστούν όσο αλλά παιδιά που ξεκινούν την τελευταία χρόνια.
Κίμωνα σε ευχαριστούμε και καλή συνέχεια στις σπουδές σου.
Κυριάκος Ευσταθίου