SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[video] “Πολιτιστική Αυλή” | Το φεστιβάλ τέχνης & πολιτισμού στο Skiathos Garden Theatre ολοκληρώνεται σήμερα

2023-06-11 00:55:21
H Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών της Γερμανίας και το Skiathos Garden Theatre παρουσιάζουν το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού “Πολιτιστική Αυλή” στις 9, 10 και 11 Ιουνίου 2023 στη Σκιάθο! Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σκιάθου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ποικίλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έκθεση ζωγραφικής, κουκλοθέατρο, ζωντανή μουσική, αναγνώσεις βιβλίων και εργαστήρια. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά τους ανθρώπους της Σκιάθου μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής του Λάκη Μουρατίδη, αναγνώσεις  βιβλίων και συζήτηση με τους συγγραφείς Μιχάλη Πατεντάλη και Χρήστο Αναστασόπουλο, ζωντανή μουσική από τον Γιώργο Αετόπουλο και τον Δημήτρη Αλιστρατινό, καθώς επίσης παράσταση κουκλοθεάτρου για παιδιά και μεγάλους. Όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν οι ίδιοι,  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εργαστήρι διαδικτυακού ραδιοφώνου με τον Γρηγόρη Βεργωτή και το σεμιναριο χορού με τη Φαίδρα Πισιμίση.
 
Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς υπό τη διεύθυνση του Γρηγόρη Βεργωτή, ο οποίος ως “Ποδηλάτης του Κόσμου” (Radio World Cyclist), ταξιδεύει εδώ και πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος σε διάφορες χώρες του κόσμου. Το Φεστιβάλ “Πολιτιστική Αυλή” διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ραδιοφωνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και Αθηνών, το διαδικτυακό ραδιόφωνο “Tapantarei” και τον Όμιλο Hellenic Media Group  . ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 11 Ιουνίου 18:00 Εργαστήριο ηλεκτρονικού Ραδιοφώνου, με το Γρηγόρη Βεργιώτη 19:00 Σεμινάριο παραδοσιακών χορών, για μικρούς και μεγάλους, με τη Φαίδρα Πισιμίση 20:00 Finissage της Εκθεσης Ζωγραφικής του Λάκη Μουρατίδη Το Φεστιβάλ έχει ελεύθερη είσοδο. Θα τεθεί σειρά προτεραιοτητας. Το Skiathos Garden Theatre θα είναι ανοιχτό κάθε μέρα από τις 18:00. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://skiathos-garden-theatre.com/en/performances/politistiki-avli