SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(Εικόνες) Η επίσκεψη της Υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη Σκιάθο | Συνέντευξη

2023-05-12 15:12:40
Με αφορμή την επίσκεψή της σε φορείς της Σκιάθου στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας της στα νησιά των Βορείων  Σποράδων, βρεθήκαμε με την υποψήφια Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ στη Μαγνησία κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία μας εξέθεσε τις απόψεις της σχετικά με τα προβλήματα και τις λύσεις στην καθημερινότητα των νησιωτών καθώς και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην κάμερα του skiathoslife.gr και την Αλεξάνδρα Μπαναΐ.   https://www.youtube.com/watch?v=AWFjhTi0HFg&t=1180s  
Στις συναντήσεις της κας Μ.Χρυσοβελώνη με τους φορείς του νησιού της Σκιάθου τόνισε τη σημασία της νησιωτικότητας, άκουσε τα προβλήματα και ανέφερε τις θέσεις της για την στήριξη των νησιωτικών περιοχών.
Οι θέσεις που εξέφρασε η κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη:
ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ στην πράξη.
ΠΡΩΤΑ - ΠΡΩΤΑ ΥΓΕΙΑ:
  • Περιορισμός των ανισοτήτων στη φροντίδα υγείας μεταξύ Κέντρου και νησιωτικών περιοχών.
  • Πλήρης επαναστελέχωση με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιωτικά κέντρα υγείας και πολυϊατρεία.
  • Εφαρμογή του νησιωτικού ΕΚΑΒ, τόσο για διακομιδές στο εσωτερικό του νησιού, όσο και από τα νησιά προς τα κεντρικά νοσοκομεία με επανοργάνωση των αεροδιακομιδών.
  • Εισαγωγή του Υγειονομικού Ισοδύναμου:
  • Ειδικά κίνητρα προσέλκυσης γιατρών σε νησιωτικές περιοχές. Αποζημίωση των πολιτών για ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζεται να μετακινηθούν εκτός τόπου κατοικίας, για να έχουν πρόσβαση σε αυτές.
Για την ανάπτυξη του τουρισμού απαιτείται σήμερα ένα νέο, βιώσιμο, διαφοροποιημένο και ποιοτικά ανώτερο τουριστικό μοντέλο, που θα βασίζεται και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, με ουσιαστική ανάδειξη και ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού.