SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΣΤ. ΠΕΡΙΣΣΗΣ : Είναι αδιανόητο την περίοδο του ΠΑΣΧΑ να μην υπάρχει πρόσβαση από το Μαντούδι στα νησιά μας

2023-04-02 19:51:38
Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα.
Υπάρχει ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ τα νησιά μας και ιδιαίτερα την Σκόπελο.
Είναι αδιανόητο όλο τον χειμώνα αλλά ΙΔΙAIΤEΡΑ την περίοδο του ΠΑΣΧΑ να μην μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί μας από την Αθήνα η το αντίστροφο μέσω Μαντουδίου αλλά μόνο μέσω Βόλου.
Δηλαδή για να έρθει λίγες μέρες κάποιος πρέπει να πάει Βόλο με τις γνωστές τιμές βενζίνης και διοδίων, να διανυκτερεύσει στον Βόλο σε ξενοδοχείο επισης με τις γνωστες τιμές και την άλλη μέρα το πρωί να φύγει για το νησί.
Αυτό έχει επίπτωση στους Σκοπελίτες που μένουν στην Αθήνα και στους πάρα πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών στο νησί μας αφενός, αλλά και στην οικονομία του νησιού μας που ζει από τον τουρισμό αφ ετέρου.
Και πάλι αγανακτισμένος ο κόσμος θα μιλά για "ανάλγητους" και "αρπακτικά ".
Έτσι όσο και να προσπαθήσουμε εμεις χωρίς την αποφασιστική βοήθεια της πολιτείας ούτε την ζωή μας μπορούμε να καλυτερεύσουμε ούτε την σεζόν να μεγαλώσουμε .
Έτσι κάνουμε ένα βήμα μπρός (πλοίο από Θεσ/νίκη) που μας χαροποιεί και μας δίνει αισιοδοξία και μετά ένα βήμα πίσω πάλι αυτό με τον αποκλεισμό Πασχαλιάτικα από Αθήνα- Μαντούδι που μας κάνει να σκεφτόμαστε, μια από τα ίδια πάλι.
Θέλω να πιστεύω πως με την παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας θα δοθεί μια κάποια λύση για αυτές τις μέρες του Πάσχα με το "Σκιάθος" που μπαίνει στη γραμμή του Βόλου και μπορεί να μπει και στο λιμάνι του Μαντουδίου λόγω μεγέθους η κάποιας άλλης λύσης και να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα νομικής και λειτουργικής φύσης.
Καλό απογευμα