SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

«Φρένο» στη δημοπρασία του "Avantis" έβαλε η πλοιοκτήτρια εταιρεία

2017-09-14 23:52:43

Όλα έδειχναν πως το πλοίο “Avantis” την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα απομακρυνόταν από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εδώ και 5 χρόνια από τον Ιούλιο του 2012 μετά τον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που ανακοίνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου.

Δυστυχώς όμως και λίγη ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας η εταιρεία που θεωρείται πως κατέχει μέρος της ιδιοκτησίας του ανέβαλε για 45 ημέρες τον Διαγωνισμό 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε έντονη κινητικότητα αλλά και αποφασιστικότητα από την πλευρά του Δημάρχου Σκιάθου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου να τελειώνει την υπόθεση “Avantis” με την απομάκρυνσή του αφού η ακινησία του συγκεκριμένου φορτηγού πλοίου φέρνει τεράστια προβλήματα καταλαμβάνοντας την μία μοναδική προβλήτα της περιοχής,  δημιουργεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα αλλά και τη μη ασφαλή προσόρμιση και αγκυροβολία  αλλά το σημαντικότερο είναι πως προσβάλει το περιβάλλον αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του πλοίου είναι πλέον σκουριασμένο.

Με όλα τα παραπάνω να πιέζουν την κατάσταση το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου αποφασίζει στην συνεδρίαση του στις 27 Ιουλίου 2017 να κινηθεί μέσω της Δικαστικής οδού.

Στις 9 Αυγούστου επιδίδεται η δικαστική έκθεση στους πλοιοκτήτες αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο από τον δικαστικό επιμελητή (στους οποίους η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει οφειλές) για την απομάκρυνση του πλοίου που ανέφερε εν μέρει :

“…έως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει το φορτηγό πλοίο ΑΒΑΝΤΙΣ να απομακρυνθεί από το Λιμένα του Αγίου Γεωργίου αλλιώς η Διοίκηση του Λ.Τ.Σ θα αναλάβει , ως νόμιμος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα Σκιάθου, κατ΄ εφαρμογή των προβλεπομένων στα άρθρα 3 και 5 του Ν. 2881/2001, να προβεί στην απομάκρυνση του πλοίου με ευθύνη και με δαπάνες των πλοιοκτητών, οι οποίες σε περίπτωση μη άμεσης καταβολής , καταλογίζονται σε βάρος τους και εισπράττονται , σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και του Ν. 2881/2001.”

Στην παραπάνω διαδικασία δεν υπήρχε καμία όχληση προς το νομικό τμήμα του Λιμενικού Ταμείου που ανέλαβε την διεκπεραίωση της υπόθεσης, έτσι το Δ.Σ. αποφασίζει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απομάκρυνσή του την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί με ανάρτηση στη Διαύγεια.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας με έγγραφό της η πλοιοκτήτρια εταιρεία «παγώνει» το διαγωνισμό και ζητάει αναβολή για 45 ημέρες, ως δικαιούται.

Όπως όλα πάντως δείχνουν είναι ακόμα μία ενέργεια της εταιρείας για να καθυστερήσει το …τέλος του “Avantis” αφού αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον θα είχε πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή του.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Avantis» αφού διασφαλιστεί η μετακίνησή του θα ταξιδέψει σε λιμάνι της Τουρκίας για σκραπ