SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | γράφει ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς αρθρογράφος του Skiathoslife |

2016-11-14 03:25:10
15033685_1818046848461666_1138727667_nΑπόρροια της πολύπλευρης δράσης του Ναυτικού Μουσείου και του ακούραστου προέδρου καπταν Γιάννη Παρίση, είναι η δημιουργία και λειτουργία από φέτος, στο γραφείο της Ένωσης Συνταξιούχων Ναυτικών στο παλιό λιμάνι, της μοναδικής ανοιχτής στο κοινό βιβλιοθήκης στη Σκιάθο!
Ως πότε όμως θα σώζουν τα προσχήματα οι ιδιώτες; Το νησί με 7000 πλέον μόνιμους κατοίκους, χρειάζεται ένα πολυχώρο με ανταλλακτική βιβλιοθήκη.
Μια βιβλιοθήκη που υποχρεούται να φτιάξει ο Δήμος όπως γίνεται παντού. Μια βιβλιοθήκη που θα φιλοξενεί μια σειρά δραστηριοτήτων και εργαστήρια και θα δώσει ζωή κυρίως στην ετοιμοθάνατη χειμερινή Σκιάθο.
Υπήρχε κάποτε τέτοια βιβλιοθήκη στο Δήμο. Έκλεισε κι απ' ότι γνωρίζω, τα βιβλία της μπαουλιάστηκαν κι αραχνιάζουν σε κάποιο σύλλογο. Κρίμα κι έγκλημα!
Η δημοτική βιβλιοθήκη αποτελεί θεματοφύλακα της γραπτής και πνευματικής παράδοσης ενός τόπου, κύτταρο και δείγμα πολιτισμού, κυψέλη δημιουργικής συγκέντρωσης ανθρώπων.
Κάθε τόπος που επιθυμεί να μείνει ζωντανός και σέβεται την ιστορία του οφείλει να διαθέτει τη βιβλιοθήκη του και να τη φιλοξενεί στο κεντρικότερο σημείο του και στο πιο όμορφο κτίριό του. Εμείς;