SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Μεγάλη δωρεά 27 πινάκων ζωγραφικής στο μουσείο Αλοννήσου

2022-12-15 15:09:48
Ο Διάσημος ζωγράφος Λάρι Ρινκ αποφάσισε να δωρίσει στο μουσείο Αλοννήσου 27 πίνακες ζωγραφικής από την προσωπική του συλλογή. Με ανάρτηση του στο FB ο ιδρυτής του Μουσείου Αλοννήσου Κώστας Μαυρίκης αναφέρει την δωρεά του ζωγράφου αλλά και τον τρόπο αλλά και τούς ανθρώπους που βοήθησαν ώστε να φτάσουν οι πίνακες με ασφάλεια στην Αλόννησο. Διαβάστε την ανάρτηση του Κώστα Μαυρίκη καθώς και φωτογραφίες από την μεταφορά. Δείτε την ανάρτηση: " Μία σπουδαία απόφαση για την Αλόννησο.
Ο λάτρης του νησιού μας Λάρι Ρίνκ αποφάσισε να αφήσει στο Μουσείο Αλοννήσου, άλλους 27 πίνακες από την συλλογή του. Πολλά μουσεία από Ευρώπη και Αμερική τον έχουν πλησιάσει ασφυκτικά και θέλουν από αυτόν κάποια έργα του,να τα εκθέσουν.
Ο Λάρι είναι από τους ποίο αναγνωρίσιμους ζωγράφους εν ζωή και έργα του ήδη κοσμούν πολλές πινακοθήκες και μουσεία τέχνης, ανά τον κόσμο. Έχει δε βραβευτεί από πολλούς θεσμούς της τέχνης. Αυτός δηλώνει περίτρανα την αγάπη του για το νησί και εμπιστεύετε το μουσείο μας στο οποίο τους δώρισε.
Για να έρθουν στην Αλόννησο πολλοί φίλοι του μουσείου βοήθησαν. Πρώτη η οικογένεια των Μισώ που και αυτοί είναι λάτρεις της Αλοννήσου, με δεκαετίες στο νησί. Ο ευγενικός κουνιάδος του Λάρι που φύλαγε τους πίνακες στην Αθήνα. Με την βοήθεια του, τους συσκευάσαμε ένα, ένα και τα μεταφέραμε στο εργοστάσιο των φίλων μας αδελφών Στάμου.
Εκεί με την βοήθεια τού Γιώργου, του Κωνσταντίνου και της μαμάς Ιφιγένειας συσκευάσθηκαν σε κουτιά και μπαλέτα. Από εκεί πήραν τον δρόμο για Βόλο. Εμείς τους ακολουθούμε και τους παραλαμβάνουμε στον Βόλο. Από εκεί στο φέριμποτ για Αλόννησο. Με γερανό τα ανεβάζουμε στο Μουσείο και πηγαίνουν στη μεγάλη αίθουσα. Εκεί θα τους εκθέσουμε, έως ότου βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για να γίνει πινακοθήκη, το μεγάλο μας όνειρο.
Ευχαριστούμε τον Λάρι για την εμπιστοσύνη πού μας έδειξε και προτίμησε το μικρό μας μουσείο, έναντι των μεγαθηρίων μουσείων της τέχνης.
Ευχαριστούμε, όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στη μεταφορά τους στο νησί μας.
Είναι τρομερό πως τόσοι άνθρωποι λατρεύουν αυτό το νησί και δίνουν το καλύτερο εαυτό τους, για την προβολή και ανάπτυξη του"
Φωτογραφίες: Μαυρίκης Κώστας
Κ.Ε