SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

ΜΙΛΤ. ΑΛΕΞΑΚΗΣ : Ο Άγιος Αρτέμιος αποτέλεσε πρότυπο πίστης, αυταπάρνησης, θάρρους και γενναιότητας, στοιχεία αλληλένδετα με τον ρόλο και τα χαρακτηριστικά της Ελληνικής Αστυνομίας.

2022-10-20 19:02:50
Σήμερα 20.10.2022, γιορτάζει ο Άγιος Αρτέμιος, ο προστάτης όλων των Αστυνομικών. Των ανθρώπων που καθημερινά καλούνται να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο, να το κρατήσουν ασφαλές και ακέραιο, να επέμβουν όπου και αν χρειαστεί με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής.
Ο Άγιος Αρτέμιος αποτέλεσε πρότυπο πίστης, αυταπάρνησης, θάρρους και γενναιότητας, στοιχεία που είναι αλληλένδετα με τον ρόλο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Όταν ένα επάγγελμα συνδέεται με την προσωπική ακεραιότητα και την ασφάλειά μας, τότε παύει να είναι επάγγελμα. Είναι κάτι πολύ παραπάνω ακόμη και από λειτούργημα. Είναι ένα ύψιστο καθήκον προς το κοινωνικό σύνολο για να συνεχίσει να λειτουργεί καθημερινά ασφαλές.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής λοιπόν, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, Δοξολογία για τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού.
Στη Δοξολογία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών & Πολιτικών Αρχών της πόλης του Βόλου, του Στρατού αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας, Ενώσεων Αποστράτων, καθώς και Συνδικαλιστικοί Φορείς του εν ενεργεία προσωπικού.
Την παραμονή της εορτής (19 Οκτωβρίου), τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο προαύλιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ.
Σήμερα όμως είναι διπλή γιορτή για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς ταυτόχρονα γιορτάζουμε και την «Ημέρα της Αστυνομίας». Με την θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής, η Πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην Πατρίδα και την κοινωνία.
Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όλο το ένστολο και πολιτικό προσωπικό, για το έργο που προσφέρει και να τους καλέσω να συνεχίσουν τον αγώνα τους προς όφελος της τοπικης μας κοινωνίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με αίσθημα ευθύνης, συνέπειας και αφοσίωσης στο καθήκον.
Χρόνια Πολλά και ο Άγιος Αρτέμιος πάντα να μας προστατεύει από κάθε κίνδυνο!