SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

(εικόνες) Παρουσιάστηκε το λεύκωμα του Δ.Λ.Τ Σκοπέλου "Από τον Λιμένα της Πεπαρήθου... στα λιμάνια της Σκοπέλου"

2022-09-11 13:37:29
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσία του λευκώματος, που έλαβε χώρα στον πολυχώρο ΟΡΦΕΑ στη Σκόπελο, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου "Από τον Λιμένα της Πεπαρήθου... στα Λιμάνια της Σκοπέλου", μία έκδοση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείο Σκοπέλου.
Πρωτεργάτες του συγκεκριμένου λευκώματος ήταν ο κ. Άγγελος Ξηντάρης πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου και της κας. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου,Διδάκτορα Αρχαιολόγου & Επί τιμή Προίσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας που ήταν και μια εκ των συγγραφέων του εν λογώ βιβλίου.
Τις ενότητες του λευκώματος σχολίασαν η κα.Αννίτα Πρασσά, Διδάκτορας, Ιστορικός, Προισταμένη Γενικών Αρχαίων του κράτους του νομού Μαγνησίας και συγγραφείς του παρόντος λευκώματος. Η κα.Πρασσά ανέλυσε την σημασία των λιμανιών της Σκοπελού ως ναυτότοπου απο την Επανάσταση έως τα νεώτερα χρόνια , καθώς και την πορεία της ναυπηγικής τέχνης στον τόπο μας.
Την παρουσίαση συνέχισε ο Σκοπελίτης κ. Σπύρος Κοσμάς, Οικονομολόγος, Ερευνητής, ιστιοπλόος, ένας απο τους συγγραφείς του βιβλίου και γνωστός λάτρης της θάλασσας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Σταμάτης Περίσσης.
Το βιβλίο περιέχει ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό, με πληροφορίες και σημαντικά στοιχεία  για το σύνολο των λιμένων του νησιού, που ήταν και είναι πάντα συγκοινωνιακοί και πολιτισμικοί κόμβοι.
Στο τέλος της βραδιάς το λόγο πήρε ο κ. Ιωάννης Παρίσσης, πρόεδρος του Μουσείου Ναυτικής & Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, ενώ εξαιρετική ήταν η παρουσία της κας. Ελισάβετ Μακαρατζή που συντόνισε την εκδήλωση δίνοντας την προσωπική της πινελιά
Βασιλική Παλαιολόγου