SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

4ήμερη Εκδρομή στην Θράκη & Προσκύνημα στο Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Σουρωτή στον τάφο του Όσίου Παϊσίου

2022-09-10 00:03:07
Ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Κλήματος " Η Ενότητα " προγραμματίζει 4ημερη εκδρομή στην Θράκη - προσκύνημα στο Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Σουρωτή στον τάφο του Όσίου Παϊσίου.
Αναχώρηση 26/9/2022 ημέρα Δευτέρα το Πρωί.
Τιμή εισιτηρίου 190 ευρώ.
Πρόγραμμα Εκδρομής
1Η ΗΜΕΡΑ : ΒΟΛΟΣ –ΚΑΒΑΛΑ
Αναχώρηση αμέσως μετά την άφιξη στο λιμάνι του Βόλου για Καβάλα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το Απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.
2Η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΒΑΛΑ - ΘΑΣΟΣ
Μετά το πρωϊνό αναχωρούμε για την Κεραμωτή από όπου θα πάρουμε το καράβι της γραμμής για Θάσο. Προσκύνημα στην πιό μεγάλη και πιό γνωστή μονή της Θάσου την γυναικεία Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Για το βράδυ προαιρετικά, γεύμα με μουσική σε ταβέρνα της πόλης.
3Η ΗΜΕΡΑ : ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΣΟΥΦΛΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ
Μετά το πρωϊνό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε με πρώτη στάση την παλιά πόλη της Ξάνθης. Θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια με τα παλιά αρχοντικά για να δείτε την πλατεία με το Ρολόι, τις καπναποθήκες και το περίφημο “Π” που πήρε το ονομά του από το σχήμα των κτηρίων του 1890.
Συνεχίζουμε για το Σουφλί για να επισκεφθούμε το πολύ αξιόλογο μουσείο μετάξης, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του μεταξιού. Μεσημεριανό γεύμα (έξοδα ατομικά) στην Αλεξανδρούπολη.
Η Αλεξανδρούπολη είναι μια σύγχρονη πόλη με τον φάρο στην παραλία της και η τελευταία μεγαλύτερη πόλη πριν τα σύνορα με την Τουρκία. Νωρίς το απόγευμα θα επισκεφθούμε στην λίμνη Βιστωνίδα στο λιμανάκι του Πόρτο Λάγος με το γραφικό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου στην μέση της λιμνοθάλασσας. Στάση για καφέ.
Eπιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μία βόλτα στην κοσμοπολίτικη πόλη της Καβάλας. Διανυκτέρευση.
4η μέρα: ΚΑΒΑΛΑ – ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ
Μετά το πρωϊνό επιβίβαση στο πούλμαν και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής ακολουθώντας την Εγνατία οδό. Στα 30χλμ. ΝΑ από την Θεσσαλονίκη, φθάνουμε στη Σουρωτή, όπου θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου για προσκυνήσουμε στον τάφο του Όσιου Παϊσιου.
ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ: Η είσοδος στο ησυχαστήριο δεν επιτρέπεται στις γυναίκες που φορούν παντελόνια, κοντές φούστες, αμάνικα και εξώπλατα. Οι γυναίκες πρέπει να φορούν φούστα φαρδιά και μακριά κάτω από το γόνατο. Το ησυχαστήριο δεν δίνει φούστες, μαντήλια ή οτιδήποτε άλλο. Δεν επιτρέπεται και η είσοδος στους άνδρες που φορούν κοντά παντελόνια και αμάνικα. Το ίδιο και για τα παιδιά.
Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει χρόνος αρκετός για μεσημεριανό γεύμα, στην περίφημη συνοικία για την ποικιλία των γεύσεων τα Λαδάδικα.
Επιστροφή το βράδυ στο Βόλο το βράδυ, γεμάτοι εικόνες απο την όμορφη Θράκη.
Η συνολική τιμή για κάθε άτομο περιλαμβάνει:
1) Μεταφορά με το υπερυψωμένο πούλμαν του γραφείου μας.
2) 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείo στο κέντρο της πόλης της Καβάλας ESPERIA *** ή παρόμοιο με πρωϊνό
3) Τις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
4) Tα εισιτήρια του φέρρυ-μποτ από Κεραμωτή – Θάσο – Κεραμωτή.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1) Τα εισιτήρια από Σκόπελο προς Βόλο και επιστροφή
2) Τα γεύματα μεσημεριανό - βραδινό
3) Επισκέψεις σε Μουσεία
4) Τη Διασκέδαση με μουσική
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα μέλη του συλλόγου
Σκλάβου Λένα 6974789201 και Δένδη Μαρία 6977161043