SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Mom| Οι δράσεις και οι συνεργασίες του τελευταίου διμήνου (εικόνες)

2022-09-05 14:19:48
Οι εκπαιδεύσεις και δράσεις για νέες συνεργασίες της Mom καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού υπήρξαν εξαιρετικές, δίνοντας γνώση σε ακόμη περισσότερους ανθρώπους εντός και εκτός Ελλάδος προς όφελος της φύσης και της ανάπτυξης της Μεσογειακής φώκιας. Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις-δράσεις της Mom : 1. Για άλλη μια χρονιά, η TRATA, πιστή στον σκοπό της να προσφέρει στους εργαζομένους της διαρκείς ευκαιρίες επιμόρφωσης είχε την χαρά να συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα “Northern Aegean Dolphin Project” της MOm!
Πέντε εργαζόμενοί της πέρασαν μία ολόκληρη εβδομάδα στο νησί της Αλοννήσου, συμμετέχοντας ενεργά τόσο σε επιστημονικές δράσεις όσο και σε δραστηριότητες αναψυχής, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα θαλάσσιας προστασίας και βιώσιμης διαχείρισης πόρων.
  2. Η MOm, σε συνεργασία με την PPNEA (Protection and Preservation of Natural Environment in Albania) και τον Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του Αυλώνα (RAPA Vlora), στα πλαίσια του προγράμματος Eastern Adriatic Monk Seal Project: Phase II, εγκατέστησε ειδικές κάμερες απομακρυσμένης παρακολούθησης σε θαλασσινές σπηλιές της Αλβανίας, υπό την καθοδήγηση του επιστημονικού υπεύθυνου της MOm, Δρ. Αλέξανδρου Καραμανλίδη, με σκοπό την εκπαίδευση του ντόπιου προσωπικού στην παρακολούθηση του σπάνιου αυτού είδους που κάνει σιγά-σιγά την επανεμφάνισή του στις ακτές αυτές, καθώς και την προετοιμασία τους για την αναπαραγωγική περίοδο που ξεκινά τώρα. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε δεδομένα που θα επιβεβαιώσουν την ανάκαμψη της Μεσογειακής φώκιας στις περιοχές αυτές!
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Monk Seal Alliance και έχει ως διαχειριστή την EuroNatur.
  3.Τα πρώτα φωκάκια του 2022 είναι ήδη εδώ! Έχουμε ήδη καταγράψει τη γέννηση 12 νεογέννητων, ενώ απέχουμε ακόμη αρκετές εβδομάδες από την κορύφωση της αναπαραγωγικής περιόδου για τη μεσογειακή φώκια, που είναι τον μήνα Οκτώβρη. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς και ότι τα καιρικά φαινόμενα δε θα είναι ακραία, ώστε να μην κινδυνέψει κανένα μωρό να χαθεί από την μητέρα του! Σε κάθε περίπτωση η Ομάδα Διάσωσης της MOm θα είναι όπως πάντα σε επιφυλακή για να βοηθήσει όποιο φωκάκι μας χρειαστεί!