SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Διήμερο εκδηλώσεων 26 & 27 Αυγούστου 2022

2022-08-26 16:21:39
Ο Δήμος Σκοπέλου συνεχίζει τις πολιτιστικές του δράσεις με ένα διήμερο εκδηλώσεων. Σήμερα, Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Κλινικής Βιοχημείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Δημήτρη Γουργιώτη, σε ένδειξη εκτίμησης και ελάχιστης ηθικής ανταμοιβής για την διεθνή επιστημονική προβολή και κοινωνική του προσφορά στο νησί της Σκοπέλου. Για τον τιμώμενο θα  απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης και ο Πρόεδρος ΔΣ & Πρόεδρος ΔΛΤΣ κ. Άγγελος Ξηντάρης, ενώ για το έργο του θα μιλήσουν: η Διευθύντρια του ΚΥ Σκοπέλου κα. Ρηγίνα Σκλάβου και η  Καθηγήτρια Α΄ βαθμίδας Εγκληματολογίας- πρώην Αντιπρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών , Μέλος του θεσμικού οργάνου υπό το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου «Έγκλημα και Ποινική Δικαιοσύνη» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου κα. Βασιλική Αρτινοπούλου, η οποία θα αναγνώσει 3 παρεμβάσεις των κ.κ.
  • Γεράσιμο Σιάσο, Καθηγητής Καρδιολογίας ΕΚΠΑ , Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
  • Μαρία Τσολιά, Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Διευθύντρια Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών- Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»
  • Ανδρέα Σκορίλα, Καθηγητής Κλινικής Βιοχημείας ΕΚΠΑ, Διευθυντή Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κλινικη Βιοχημεία-Μοριακή Διαγνωστική» ΕΚΠΑ, Πρόεδρου της Διεθνούς Εταιρείας Ενζυμολογίας.
        Αύριο, Σάββατο 27 Αυγούστου 2022 στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο: «.. Και το σεργιάνι συνεχίζεται…» του π. Κ. Ν. Καλλιανού, εκδόσεως του Δήμου Σκοπέλου. Ένα βιβλίο που αποτελεί επί της ουσίας συνέχεια του βιβλίου του με τίτλο: «Σεργιάνι σε ξεχασμένα μονοπάτια (Σελίδες από την ιστορία και τη λαογραφία του Κλήματος και κάποιες μνήμες)», το οποίο είχε εκδοθεί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Κλήματος το 2002. Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης , ενώ θα μιλήσουν για το βιβλίο ο συγγραφέας του  πατήρ Κωνσταντίνος Καλλιανός, ο τέως Αντιδήμαρχος Σκοπέλου κ. Ιωάννης Υδραίος και ο Παιδίατρος κ. Παναγιώτης Σταμούλης. Και οι δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του «ΟΡΦΕΑ».