SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: Στον τελικό Στεφανίδη και Τεντόγλου - «Θα μπω σαν πρωταθλήτρια»

2022-08-15 14:42:46
Με το δεξί ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που διεξάγεται στο Μόναχο η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου σε επί κοντώ γυναικών και μήκος ανδρών αντίστοιχα.
Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε στον τελικό με άλμα στα 4,50 μέτρα και έτσι θα υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που έχει κατακτήσει δύο φορές στο παρελθόν. Συνολικά η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί για πέμπτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπέρασε τα 4,50 μ. με την πρώτη. Εκτός τελικού έμεινε η Ελένη Πόλακ, που πέρασε τα 4,40 μέτρα Σε δηλώσεις της μετά τον αγώνα η Κατερίνα Στεφανίδη ανέφερε ότι «κοιμόταν» στον προκριματικό και γι’ αυτό έδωσε την υπόσχεση ότι στον τελικό «θα μπω σαν πρωταθλήτρια»
Στον τελικό του μήκους θα βρεθεί από την πλευρά του ο Μίλτος Τεντόγλου ο οποίος αρκέστηκε σε ένα άλμα στα 7,96μ. για να προκριθεί – το όριο ήταν στα 8,05 μέτρα.
Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο μήκος πέτυχε την επίδοση αυτή στο τρίτο του άλμα – στο πρώτο έφτασε μέχρι τα 7,66μ. και στο δεύτερο ανέβηκε στα 7,80μ. Σημειώνεται ότι ο τελικός στο μήκος ανδρών θα ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης (17/09-21:27) και ο τελικός στο επί κοντώ γυναικών το βράδυ της Τετάρτης (18/09 - 21:00).