SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ο απόλυτος οδηγός για τα λευκά κρασιά

2022-08-08 21:56:43
Τώρα που έχουμε καλοκαίρι και ειδικά τον αύγουστο που οι περισσότεροι Έλληνες λατρεύουν να τρώνε έξω σε ταβέρνες είναι η τέλεια εποχή να προτιμήσει τα λευκά κρασιά ως το κρασί της επιλογής του! Τα λευκά κρασιά είναι ιδανικά για τη μεγάλη ποικιλία τους. Έχουμε ξηρά, γλυκά και ημίγλυκα. Επιπλέον τείνουν να έχουν πολλά στοιχεία από τον τόπο από την οποία προέρχονται και υπάρχει απίστευτη ποικίλια κρασιών ακόμη και μέσα στην ίδια περιοχή. Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα λευκά κρασιά Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι τα λευκά κρασιά δεν προέρχονται μόνο από τα λευκά σταφύλια. Τα σταφύλια όσον αφορά το δέρμα τους μπορούν να έχουν οποιαδήποτε χρώμα αρκεί ο χυμός του σταφυλιού να είναι λευκός.

Δείτε το Προϊόν

Τύποι λευκών κρασιών

Τα λευκά κρασιά χωρίζονται σε πολλά κατηγορίες σε όχι μόνο ξηρά και γλυκά, αλλά έχουμε ακόμη και ημίγλυκα, ημίξηρα και τα αφρώδη κρασιά. Τη διαφορά ανάμεσα τους την προκαλή το ποσοστό της ζάχαρη που εμπεριέχουν. Όπως είναι φυσικό τα γλυκά εμπεριέχουν μεγάλο ποσοστό ζάχαρης ενώ στα ξηρά η ποσότητα της ζάχαρης είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Το ποσοστό του αλκοόλ στα λευκά κρασιά τείνει να διακυμένεται από 6 μέχρι 20%. Η μεγαλύερη παραγωγή λευκών κρασιών προέρχεται από χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία και η Γερμανία. Το βασικό χαρακτηριστικό που έχουν τα λευκά κρασιά είναι η οξύτητά τους που τους χαρίζει μια ελαφρά ξινή γεύση παρόμοια με την φρεσκότητα ενός Δείτε το προϊόν άγουρου μήλου. Το ήξερες ότι μπορείς να καταλάβεις πολλά για τα λευκά κρασιά από το χρώμα τους; Τα διάφανα λευκά κρασιά τείνουν να έχουν χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, ζάχαρης και μεγαλύτερη οξύτητα. Τα λευκά μεσαία κρασιά όσον αφορά την απόχρωση τους τείνουν να έχουν λίγο μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ και ζαχάρης και μεσαία ποσότητα οξύτητας. Τα λευκά κρασιά με βαθύ χρυσό χρώμα τείνουν όπως είναι φυσικό να έχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα σε αλκοόλ και ζάχαρη, μια βουτηρένια υφή και γεύση και χαμηλή οξύτητα.

Δείτε το προϊόν

Πως παρασκευάζονται τα λευκά κρασιά

Τα λευκά κρασιά όσον αφορά το τρόπο που παρασκευάζονται έχουν αρκετές ομοιότητες με τα κόκκινα με ορισμένες σημαντικές διαφορές. Το πότε θα πραγματοποιηθεί το μάζεμα το σταφυλιών καθορίζει τον τύπο του κρασιού καθώς οι παραγωγοί περιμένουν το σταφύλι να φτάσει στο επιθυμητό ποσοστό ζάχαρης. Στη συνέχεια διαχωρίζονται τα επιθυμητά από τα ανεπιθύμητα σταφύλια και συνεχίζουμε με διαχωρισμό από τη φλούδα τους και το πάτημα τους. Υπάρχουν πολλοί τρόπου για να μετατρέψει κανείς το μούστο σε κρασί αλλά ο ποιο διαδεδομένος είναι να μεταφέρεις το χυμό από ένα δοχείο σε άλλο αφήνοντας πίσω το ίζημά τους. Στη συνέχεια προχωράμε στη ζύμωσή του κρασιού. Οι περισσότεροι παραγωγοί προτιμάνε την αργή ζύμωση.

Δείτε το προϊόν

Διαφορετικά είδη και στυλ που έχουν τα λευκά κρασιά

Τα λευκά κρασιά επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες όπως το χώμα, την υγρασία, την γενική ηλιοφάνεια ενός τόπου. Το βασικό χαρακτηριστκό στα λευκά κρασιά είναι η φρεσκάδα τους και η ελαφρότητά τους. Τείνουν να έχουν μια πιο φρουτένια ελαφριά γεύση και λουλουδένια αρώματα. Όποια κρασί και να διαλέξεις να θυμάσαι τα λευκά κρασιά είναι ιδανικά για όλο το χρόνο και ιδαίτερα για το καλοκαίρι. Επίσης μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μια πιο δροσερή γεύση.

E-shop: Canava.gr