SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Τριών Ιεραρχών : Πρόγραμμα Πανηγύρεων Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος

2022-07-25 09:47:12
Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής και Αγίου Παντελεήμονος.
Σήμερα 25 Ιουλίου 2022 στις 6:30μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.
Στις 26 Ιουλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία 7:30-10:00π.μ.
Οι πιστοί θα έχουν την ευλογία να προσκυνήσουν την παλαιά Ιερή Εικόνα της Αγίας Παρασκευής που διασώθηκε από το ερειπωμένο εκκλησάκι εντός του Κάστρου και φέρει επιγραφή: "Δια συνδρομής και εξόδου του λογιωτάτου και ευγενεστάτου κυρίου κυρ Λογοθέτου Φραγκούλη και επιτρόπου της Εκκλησίας 1752" καθώς και το ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής που διασώθηκε από την ερειπομένη Ιερά Μονή της Ευαγγελήστριας πλησίον του Κάστρου και φέρει χρονολογία 1770.
Επίσης θα τεθούν προς προσκύνηση η παλαιά Ιερή εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος και το τεμάχιο Αγίου Λειψάνου του Μεγαλομάρτυρα.
Στις 26 Ιουλίου το βράδυ από τις 8:00-1:00 θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στο εξωκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονος στη Βόρεια πλευρά του νησιού, γι' αυτό και το πρωί της 27ης Ιουλίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Ναό των Τριών Ιεραρχών.