SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[video] Ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αλοννήσου | Μιλούν στο SL Βαφίνης - Τσουκανάς

2022-07-05 22:39:12
Το 6ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Αλοννήσου πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από τις 2-4 Ιουλίου 2022 με πρωταγωνιστές τα 17 χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν από 15 διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου κ.Βαφίνης Πέτρος "το φεστιβάλ του νησιού μας είναι τουριστικό προϊόν και πιστεύοντας στην εφαρμογή των καινοτόμων ιδεών για τον τόπο μας, η πρόταση μου θα είναι να το πάμε ένα βήμα παρακάτω, να το μεταφέρουμε σε χώρες του εξωτερικού και να γίνει από δω και στο έξης διεθνής θεσμός."
Διοργανωτής της εκδήλωσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος που ανέδειξε την παράδοση, την φιλοξενία και την αγάπη του νησιού για χαρά, ζωντάνια. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Τσουκανάς "Το φεστιβάλ ξεκίνησε από μια ιδέα και έγινε θεσμός και είμαστε πολλοί χαρούμενοι γι'αυτό ειδικότερα μετά από δύο χρόνια αποχής λόγω των υγειονομικών μέτρων του covid19. Χάσαμε αγαπημένους ανθρώπους αλλά δεν χάσαμε το χαμόγελο και την αγάπη για την ελληνική  παράδοση που αναδεικνύει την παράδοση και ενώνει όλο τον κόσμο!!!"
Βασικό και καταλυτικό ρόλο στην διοργάνωση έπαιξαν οι εκατό και πλέον εθελοντές, οι οποίοι με υπευθυνότητα, ακούραστοι και πάντα με το χαμόγελο βρίσκονταν συνεχώς δίπλα σε όλους τους συμμετέχοντες!!!
Το 6ο Φεστιβάλ Αλοννήσου για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι μπορεί να διαφημίσει το "διαμάντι" των Σποράδων με το καλύτερο τρόπο και να μεταφέρει την ελληνική παράδοση χορεύοντας σε ολόκληρο τον κόσμο!!!
"Χίλια καλώς να σμίξουμε...χίλια και δυο χιλιάδες!!!!"