SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

«Χάλκινες» Βολιώτισσες Φραγκάκη, Καράγγελου, Φράγκου στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων

2022-07-03 23:47:55
Με δύο χάλκινα μετάλλια για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στο Αλικάντε της Ισπανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τις Έλενα Φραγκάκη, Ζωή Καράγγελου και Ελένη Φράγκου κατέλαβε την 3η θέση στο Κόμπο και στο Highlight.
Το πρώτο χρονικό μετάλλιο ήρθε στο Κόμπο με μια πολύ όμορφη εκτέλεση του προγράμματος της Εθνικής στον απευθείας τελικό του αγωνίσματος  το μεσημέρι. Η ομάδα μας, με τις Έλενα Φραγκάκη, Ελένη Φράγκου, Γαρυφαλιάνα Νίκου, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δήμητρα Καρατζόγλου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Ελένη Παπαδοπούλου, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου βαθμολογήθηκαν με 84,1332 β. και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία με 88,2332 β. και το ασημένιο η Ιταλία με 85,0668 β.
Με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τελευταίο αγώνισμα της διοργάνωσης, το Highlight (που είναι και το δεύτερό της στους συγκεκριμένους αγώνες, μετά το Κόμπο), ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η παρουσία της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων. Η ελληνική ομάδα με τις Έλενα Φραγκάκη, Ελένη Φράγκου, Γαρυφαλιάνα Νίκου, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δήμητρα Καρατζόγλου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Ελένη Παπαδοπούλου, Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου βαθμολογήθηκε με 84,1332 β. και ανέβηκε πάλι στο τρίτο σκαλί του βάθρου, όπως και το μεσημέρι στο Κόμπο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία με 87,0668 β. και το ασημένιο η Ιταλία με 85,3000 β. Τέλος, την ιδιαιτέρως τιμητική 5η θέση στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο πήρε η Έλενα Φραγκάκη. Η πρωταθλήτρια του ΝΟΒΑ βαθμολογήθηκε με 83,8000 β., δηλαδή πολύ καλύτερα από τον προκριματικό. Το χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Σόλο κατέκτησε η Ουκρανή Μοσίνσκα με 88,3000 β., το ασημένιο «άρπαξε» την τελευταία στιγμή η Ιταλίδα Πεντότι με 85,9332 β., ξεπερνώντας την Ισπανίδα Γκαρσία Πόλο (την είχε περάσει στον προκριματικό), η οποία κατέκτησε το χάλκινο με 85,0000 β. η 4η Γαλλίδα Αλαβέ με 84,6668 β.