SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[εικόνες] ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ : Ένα νησί, θησαυρός | γράφει ο Πρόδρομος Νατσικόπουλος

2022-06-24 18:27:43
Ένα μυστικό μέρος βρίσκεται στη περιοχή της Μαγνησίας, και μάλιστα αυτό ποιος να φανταζόταν ότι είναι ένα νησί με ελάχιστους μόνιμους κατοίκους, και πολλά κότερα με ξένες σημαίες αραγμενα στο λιμάνι. Φυσικά μιλάμε για το νησί του παλαιού Τρίκερι.
Με μεγάλη ιστορια, όπως αυτή της Παναγίας της Τρικεριώτισας και του μοναστηριού που στέλνονταν εξόριστες γυναίκες, το νησί αποτελεί επίσης ένα υπέροχο μέρος για διακοπές. Μικρό όπως είναι στην έκταση, το φαγητό και η διασκέδαση δε λείπει. Υπάρχουν φανταστικές παραλίες όπως αυτή της πράσινης ακτής, με παρθένα νερα η του άι Γιώργη με τη ράμπα.
Το μοναστήρι, στην κορυφή του νησιού μπορεί να καλύψει τη διαμονή σας και να σας αφήσει να περάσετε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας να σκεφτείτε και να ηρεμήσετε.
Το χόμπι των κατοίκων στο νησί είναι το ψάρεμα. Κάθε μέρα, με καϊκι η χωρίς, βγιανουν στα ανοιχτά και ψαρεύουν, συνήθως οι άντρες. Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί, τόσο πολύ που μπορεί να δώσουν συμβουλές για το ψάρεμα, αν επιλέξει κάποιος να περάσει έτσι τη μέρα του στις διακοπές σε αυτό το νησί.
Όσο για τα ηλιοβασιλέματα, είναι το πιο μαγευτικό σημείο της μέρας. Ο ουρανός παίρνει διάφορα χρώματα τα οποία εντυπωσιάζουν. Φαίνεται από δύο μέριες του νησιού το ηλιοβασίλεμα και οι τουρίστες από άλλες χώρες φαίνονται έκπληκτοι όσο τα βλέπουν
Το νησί αποτελεί ένα από τα κρυφά μέρη για διακοπές, και χωρίς αμφιβολία είναι ένα μέρος που πρέπει κάποιος να επισκεφτεί.