SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σήμερα η εκδήλωση | Κανένα Παιδί Διαφορετικό Απλά Χαρισματικό!!

2022-06-01 10:55:02
Μιλάμε για την διαφορετικότητα.
Η Α.Μ.Κ.Ε " ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ένας ήρωας για πολλούς..." φιλοξενεί για ακόμη μία φορά τον ειδικό παιδαγωγό και ψυχολόγο Νικόλαο Κυπαρισσό με σκοπό να παραστεί στη δράση που αφορά τον σχολικό εκφοβισμό και συνδιοργανώνεται από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου υλοποιούν δράση για την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων μαθητών/τριών και την ενημέρωση της σχολικής κοινότητας σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Μέσα από σειρά συναντήσεων έγινε προσπάθεια να παρουσιαστούν έννοιες όπως αναπηρία, διαφορετικότητα, αποδοχή, υποστήριξη, σεβασμός, συνεργασία.
Η δράση αφορούσε σε πέντε συναντήσεις μαθητών/τριών των δύο σχολείων στο πλαίσιο δημιουργικών εργαστηρίων πάνω σε μία ιδέα, την δημιουργία ταινιών μικρής διάρκειας σχετικών με την αποδοχή και την συνεργασία από τους ίδιους τους μαθητές/ μαθήτριες.
Στη δράση συμπράττουν εκπαιδευτικοί των δύο σχολείων με σκοπό να αναδείξουν τις ιδιαιτερότητες και τα χαρίσματα όλων των μαθητών και να φέρουν στη συζήτηση το θέμα του σχολικού εκφοβισμού λύνοντας στο μέτρο του δυνατού υπαρκτούς κοινωνικούς "κόμπους" και τυχόν απορίες.
Στο κλείσιμο της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί και ο ψυχολόγος Νικόλαος Κυπαρισσός θα συναντήσουν τους μαθητές αλλά και τους γονείς σε μια ανοιχτή συζήτηση για το σοβαρό αυτό θέμα.
Η συνάντηση με τους μαθητές θα γίνει, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της δράσης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουνίου και η συνάντηση με τους γονείς το ίδιο απόγευμα στις 6 μ.μ. και πάλι στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου. Αυτή η δράση θα είναι ανοικτή και στην κοινότητα της Σκιάθου.
Η παρουσία όλων σας είναι ιδιαίτερα σημαντική.
Υποστηρικτής-χορηγός της όλης δράσης είναι η Α.Μ.Κ.Ε "ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ένας ήρωας για πολλούς...".