Κρασί από την Σκιαθίτικη γη προτείνει το μοναδικό οινοποιείο Παρίσση, με ποικιλίες μόνο ελληνικές
2022-05-24 08:59:35Σε όλους μας το νησί της Σκιάθου είναι γνωστό από τις διάσημες παραλίες του, με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά τους, από την υμνητή της γέννημα θρέμμα της Σκιαθίτικης γης Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και γενικά από την παροχή υπηρεσιών στον τουριστικό τομέα… Ωστόσο τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια να γίνει γνωστή και μέσω των τοπικών αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων και την τοπική γαστρονομία.
Οι σχεδόν εγκαταλελειμμένοι αμπελώνες του νησιού- ελάχιστα Σκιαθίτες ασχολούνται με τα αμπέλι, κυρίως για οικογενειακή χρήση, μπήκαν στο ενδιαφέρον του Γιάννη Παρίσση, ο οποίος ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του ξεκίνησε δειλά- δειλά να καλλιεργεί το αμπέλι στη θέση Προφήτη Ηλία στο ψηλότερο σημείο της Σκιάθου και μαζί με την γυναίκα του Μαρία Κουτσερή κατάφεραν, μετά από μια 10ετια και πλέον να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο τους το 2020, να φτιάξουν ένα σύγχρονο οινοποιείο, που περιβάλλεται από ιδιόκτητο αμπελώνα, παράγοντας κρασιά εκλεκτής ποιότητας, που φέρνουν την σφραγίδα του οικοσυστήματος της Σκιάθου και εκφράζουν τη μοναδικότητα τους.
Το οινοποιείο Παρίσση είναι επισκέψιμο σε όλους όσους θα ήθελαν να το γνωρίσουν από κοντά.
Η επίσκεψη περιλαμβάνει περιήγηση στον αμπελώνα, όπου καλλιεργούνται αποκλειστικά ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, θα πληροφορηθείτε για τον τρόπο καλλιέργειας και φροντίδας των αμπελώνων μας.
Στη συνεχεία, ξενάγηση στους χώρους παράγωγης, οινοποίησης και εμφιάλωσης, όπου θα μάθετε για τις τεχνικές οινοποίησης καθώς και για τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζουν οι διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών.
Η ξενάγηση ολοκληρώνεται, στο χώρο της γευστικής δοκιμής, όπου ο επισκέπτης σε ένα λιτό, μα απόλυτο σύγχρονο χώρο, ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον και με πανοραμική θέα στο λιμάνι της Σκιάθου, έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα κρασιά του οινοποιείου.
Η συνήθης γευσιγνωσία περιλαμβάνει τη δοκιμή έξι διαφορετικών κρασιών 75 ml το καθένα, τα οποία συνοδεύονται από μικρά snacks όπως τυρί, ντοματάκια και παξιμάδια.
Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο από Δευτέρα μέχρι Κυριακή για τους μήνες από 10 Μαΐου μέχρι 10 Οκτωβρίου. Οι ξεναγήσεις γίνονται στις 10:30, 11:30, 12:30, 17:00, 18:00, 19:00 καθημερινά.