SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Σοβαρό πρόβλημα στη διαχείριση αδέσποτων ζώων στη Σκόπελο | Γράφει η Βανέσα Ισαάκ

2022-03-22 13:56:05
Γράφω αυτό το κείμενο για να δημοσιοποιήσω το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο νησί της Σκοπέλου σε σχέση με τη διαχείριση των αδέσποτων, όπως επίσης να κάνω έκκληση τόσο στις αρχές του νησιού όσο και στους πολίτες να συμβάλουν στο να βελτιωθεί η κατάσταση.
Βλέποντας χρόνια τη θλιβερή κατάσταση των αδέσποτων πραγματοποιήσαμε ιδιωτικά στειρώσεις σε γατάκια τον προηγούμενο μήνα.. σε όλα τα γατάκια που πιάστηκαν, στο χειρουργείο, βρέθηκαν πλαστικά στα έντερα τους λόγω του ότι τρέφονται με σκουπίδια!!!!!
Απαράδεκτη κατάσταση για έναν τόπο που είναι γνωστός για τις ομορφιές του παγκόσμια..!!! Στη δημοφιλία ενός νησιού δεν συμβάλει μόνο η ομορφιά του φυσικού τοπίου αλλά και η ποιότητα ζωής ανθρώπων και ζώων όπως επίσης και η κοινωνική συνείδηση.. πράγμα που δεν έχουμε στο νησί!!!!
Κάνοντας μια βόλτα από τη Γλώσσα και το Έλιος βλέπει κανείς στους κάδους των σκουπιδιών ταλαιπωρημένα γατιά να προσπαθούν να βρουν τροφή.. τα περισσότερα έγκυα, άρρωστα και βρόμικα.. και όλα αυτά στους βασικούς δρόμους των οικισμών.. μέσα στα μάτια μας!!!!!!!! Πολλοί αρμόδιοι ζουν σε αυτά τα μέρη αλλά εθελοτυφλούν και δεν κάνουν απολύτως τίποτα για αυτή τη κατάσταση!!!
Το Natasa Straycare Skopelos Lambrogianni είναι το μοναδικό σωματείο στο νησί που δίνει καθημερινά μάχη για να βελτιώσει την κατάσταση αυτή όπως επίσης και ελάχιστοι πολίτες που αγωνίζονται ιδιωτικά με ότι μέσω διαθέτουν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα στο νησί.
Οι κακοποιήσεις ζώων στο νησί είναι επίσης πολλές και αποτρόπαιες.. πυροβόλησαν στο Λουτράκι γάτα τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράλυτη πολύ καιρό και μετά από παρέμβαση ιδιώτη, το γατάκι ακρωτηριάστηκε στο πίσω πόδι και την ουρά του..
Οι δηλητηριάσεις επίσης καθημερινό φαινόμενο από πολίτες που αντιμετωπίζουν τα ζώα ως παράσιτα. Φόλες, σπασμένα γυαλιά και καρφιά σε τροφή και πολλά αλλά..
Οι εγκαταλείψεις σκύλων επίσης πολλές και απάνθρωπες.. σκυλιά παρατημένα, δεμένα σε δέντρα, σε χωράφια μέσα στο κρύο ή σε αυτοσχέδιες αποθήκες βρόμικες, χωρίς νερό και φαγητό..Τον τελευταίο μήνα μόνο βρέθηκαν 3 παρατημένα σκυλάκια..
Δεν υπάρχουν λόγια..
Τα γειτονικά νησιά διαχειρίζονται χρόνια τα αδέσποτα με σεβασμό και αγάπη.. Στειρώσεις πραγματοποιούνται δωρεάν εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα τα ζώα να μην πολλαπλασιάζονται, να μην αρρωσταίνουν και να ζουν φυσιολογικά..
Κάνω έκκληση στην αρμόδια αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της μιας και η διαχείριση των αδέσποτων είναι νομικά στις υποχρεώσεις της!!
Από όλους εμάς λίγο φαγητό και νερό στα αδύναμα αυτά πλάσματα που συνυπάρχουν στη ζωή μας θέλουμε δεν θέλουμε..
Βανέσα Ισαάκ