Στην Αθήνα βρέθηκαν 20 Πουλιά (παιδιά ηλικίας 7-11 ετών) του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού Τμήματος Σκιάθου από την Παρασκευή 15/03 έως το βράδυ της Κυριακής 17/03,

Ένας Ρήτορας, ένας Φιλόσοφος, ένας Θεραπευτής και ο Ελλανοδίκης με τους βοηθούς του προσκάλεσαν τα Πουλιά σε ένα παράξενο ταξίδι με μια πανάρχαια ελιά. Τα Πουλιά μεταμορφωμένα σε Μαραθωνοδρόμους και Δεκαθλητές πολύ καλά προπονημένους κατάφεραν να ανακαλύψουν κάθε στοιχείο που εμφανίστηκε μπροστά τους!!!

Στο Μουσείο της Ακρόπολης η ιστορία πριν από 2500 χρόνια άνοιξε μπρος στα μάτια τους. Στον Αττικό Ζωολογικό Κήπο τα πουλιά τα ζώα και τα μαγευτικά δελφίνια τους έμαθαν ότι η ασφάλεια του κλουβιού είναι σαν την ασφυκτική υπερπροστασία  τον γονιών. Τι γίνεται όταν αυτά τα ζώα επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον;

Γι αυτό και στον Οδηγισμό μέσα από τις ομαδικές δράσεις, ταξίδια και κατασκηνώσεις γινόμαστε καλύτεροι για εμάς και για την βελτίωση της κοινωνίας.

Μετά από μια βόλτα την ιστορική Αθήνα, τα Πουλιά μπήκαν στον κόσμο της ψευδαίσθησης στο Μουσείο Ψευδαισθήσεων στο Θησείο.

Ακόμα βρέθηκαν στην Αθήνα του Ημιμαραθωνίου και έστειλαν την δική τους ενέργεια στους χιλιάδες Μαραθωνοδρόμους.

Στο θέατρο Μιχάλη Κακογιάννη ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες του, της αγαπημένης Κάρμεν Ρουγγέρη διηγήθηκαν τις περιπέτειες τους και το όμορφο τριήμερο έκλεισε με την συνάντηση Πουλιών της Σκιάθου και του Παλαιού Φαλήρου στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το τουριστικό γραφείο Chrisomallis Travel και η Anes με τον Πρωτέα έκάναν την απόσταση τόσο μικρή και ευχάριστη που θέλουμε πολύ να ξανανταμώσουμε και να ταξιδέψουμε πάλι!!!!

Όσο για τους 20 γονείς που άνοιξαν τα κλουβιά τους για πετάξουν τα πιο ώριμα παιδιά του νησιού (τα Πουλιά) μόνο μπράβο έχουμε να τους πούμε γιατί αυτοί οι μικροί εθελοντές ξέρουν και χαμογελούν σαν αληθινοί ΟΔΗΓΟΙ σε κάθε χάδι της ζωής τους!!!!