SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Δριμύ κατηγορώ του Νίκου Γιαμαρέλου για την διαδικασία του πρόσφατου (δια περιφοράς) Δημοτικού Συμβουλίου

2022-02-28 22:38:36
Ξεχείλισε το ποτήρι για τις διαδικασίες που εφαρμόζονται στα Δημοτικά Συμβούλια της Σκιάθου με αφορμή την τελευταία 5η συνεδρίαση, η διεξαγωγή της οποίας έγινε δια περιφοράς σήμερα Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου με θέματα ημερήσιας διάταξης :
  1. Έγκριση της έκθεσης Δ΄ τριμήνου του έτους 2021 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού (21/2022 ΑΟΕ).
  2. Κατάθεση πάγιας προκαταβολής έτους 2022 σε λογαριασμό του Δήμου.
  3. Διάνοιξη δασικού δρόμου Γ΄κατηγορίας στην περιοχή «Άγιος Δημήτριος – Άγιος Ταξιάρχης».
O ίδιος - όπως αναφέρει σε ανάρτησή του - ζήτησε τον πλήρη φάκελο για το 3ο Θέμα τον οποίο ουδέποτα έλαβε Η ανάρτηση έχει ως εξής : "Δημοτικά Συμβούλια μισά και δαγκωμένα, Δημοτικά Συμβούλια με Φαστ Τρακ διαδικασίες,
Δημοτικά Συμβούλια παρωδίες χωρίς στοιχεία και έγγραφα, Δημοτικά Συμβούλια που αγνοούν τις αιτήσεις δημοτικών συμβούλων προς την ενημέρωση τους, Δημοτικά Συμβούλια του τύπου (περάστε, σκουπίστε, τελειώσατε).
Έτσι αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών που το απαρτίζουν.
Έτσι ακριβώς έγινε σήμερα σε δια περιφοράς (ψήφιση με αποστολή μηνύματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ) δημοτικό συμβούλιο που είχαμε το πρωί.
Και αυτό που έγινε ήταν το εξής παρακάτω που απεστάλη και ως αίτημα στο Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου:
«Αξιότιμη κα. Πρόεδρε του Δ.Σ.
Μετά και το πέρας της σημερινής διά περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ., στο οποίο και δεν συμμετείχα για τους λόγους που θα σας αναφέρω παρακάτω, σας γνωρίζω τα εξής:
α) Με επανειλημμένα ηλεκτρονικά μηνύματά μου-αιτήσεις προς το Γραφείο Διοικητικής Υποστήριξης του Δ.Σ. Σκιάθου, αιτήθηκα την αποστολή πλήρους φακέλου για το τρίτο (3ο) θέμα προς ψήφιση της ημερήσιας διάταξης. Το δε 1ο εξ'αυτών από Παρασκευή 25/2/2022.
Υπήρξαν εκατέρωθεν ερωταπαντήσεις τόσο από μέρους του Γραφείου του Δ.Σ, όσο και από μέρους μου, αναμένοντας ωστόσο την αποστολή των στοιχείων που αιτήθηκα νομίμως και δικαιολογημένως, καθόσον για κάθε ζήτημα προς ψήφιση στο Δ.Σ., θα πρέπει ως Δημοτικός Σύμβουλος να τυγχάνω πλήρους και ακριβούς πληροφόρησης.
β) Ανέμενα τα στοιχεία με υπομονή μέχρι και την 13.00 ώρα στην οποία και περατώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας, χωρίς ακόμα και τώρα να έχω στην διάθεσή μου πλήρη φάκελο της υποθέσεως.
γ) Η σχετική αλληλογραφία μου, εμπεριέχεται στα συνημμένα μηνύματά μου, τα οποία και θέτω εις γνώσης σας.
Κυρία Πρόεδρε,
Εκτός από δημοτικός σύμβουλος, τυγχάνω και εκλεγμένος από το σώμα του Δ.Σ. Γραμματέας του και είναι εξοργηστικό κατά τη γνώμη να μην έχω λάβει πλήρης γνώση των στοιχείων που συνοδεύουν το πινάκιο του σημερινού ήδη περατωμένου Δ.Σ.
Ως εκ των ανωτέρω, παρακαλώ όπως μου γνωρίσετε εγγράφως για ποίο λόγο δεν μου χορήθηκαν τα αιτούμενα στοιχεία και με ευθύνη ποίου, ως και εάν τελούσε εις γνώσης σας η σχετική μη αποστολή τους.
Περαιτέρω δε, μου γνωρίσετε συγκεκριμένα τις ενέργειες σας που θα προβείτε για την όλη κατάσταση που δημιουργήθηκε και μου στέρησε την συμμετοχή μου στο Δ.Σ.
Εν αναμονή Κα Πρόεδρε της απαντήσεως σας και της στάσης που θα τηρήσετε ως θεσμός για τον οποίο και μέχρι τώρα ασέβεια δεν υπέδειξα, διατελώ στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση των όσων σας προανέφερα.
Με εκτίμηση και σεβασμό στο ρόλο σας και την προσωπικότητά σας»."
Ν.Τ