SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Επέστρεψε στον πάγο, αποθεώθηκε και ξέσπασε σε κλάματα η Καμίλα Βαλιέβα!

2022-02-15 20:32:34
Η 15χρονη Καμίλα Βαλιέβα επέστρεψε στον πάγο μετά από τον σάλο που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες καθώς βρέθηκε θετική σε χρήση απαγορευμένης ουσίας. Το CAS εκδίκασε άμεσα την υπόθεση και επέτρεψε στο παιδί-θαύμα του καλλιτεχνικού πατινάζ να συνεχίσει την παρουσία του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Η Βαλιέβα, η οποία προκρίθηκε στον τελικό με 82,16 βαθμούς, την καλύτερη βαθμολογία των προκριματικών, έγραψε ιστορία στο Πεκίνο καθώς επιχείρησε και πέτυχε δύο τετραπλές περιστροφές στον αέρα!  Λίγες όμως ώρες μετά την απίστευτη προσπάθειά της και το χρυσό μετάλλιο, η είδηση πως βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ πέφτει σαν κεραυνός εν αιθρία και προκαλεί προβληματισμό. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα -και με δημοσίευμα του CNN- η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε επίγνωση για το θετικό δείγμα της 15χρονης πρωταθλήτριας.
  Ο Διεθνής Οργανισμός Δοκιμών (ITA - International Testing Agency), ειδικότερα,επιβεβαίωσε ότι η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα απέτυχε σε τεστ ντόπινγκ το οποίο διενεργήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, κάτι που γνώριζε η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC), παρ' όλα αυτά επέτρεψε στη νεαρή αθλήτρια να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Συγκεκριμένα, το θετικό δείγμα είχε ληφθεί τον Δεκέμβριο, πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο και κατέκτησε η 15χρονη πρωταθλήτρια. Μάλιστα, η νεαρή αθλήτρια τέθηκε αμέσως σε προσωρινή αναστολή από την υπηρεσία αντιντόπινγκ της Ρωσίας, η οποία απαγορεύει αυτόματα στους αθλητές τη συμμετοχή σε όλα τα αθλήματα. Ωστόσο, η Ρωσική Υπηρεσία Αντιντόπινγκ (RUSADA) προχώρησε στην άρση αυτού του προσωρινού αποκλεισμού που είχε επιβληθεί στη νεαρή σκέιτερ, καθώς η ίδια σε ακρόαση που έγινε αμφισβήτησε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με τον ΙΤΑ.