SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Η δίψα ενός παιδιού για τη ζωή

2022-01-20 12:10:14

O 9χρονος Φ. και η οικογένειά του διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από πέντε περίπου χρόνια, ο μικρός μας φίλος διαγνώστηκε με μια πολύ σπάνια μορφής όγκου στον εγκέφαλο. Τότε ξεκίνησε και ο δικός τους γολγοθάς. Τον γνωρίσαμε στο νοσοκομείο, όπου τον βλέπαμε καθημερινά και τον απασχολούσαμε δημιουργικά, παίζοντας παιχνίδια και ενθαρρύνοντάς τον. Το παιδί από τότε έχει υποβληθεί σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό χημειοθεραπειών, ακτινοβολιών, αλλά και χειρουργικών επεμβάσεων. Μάλιστα, χρειάστηκε να μεταβούν και στο εξωτερικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί χειρουργικά, λόγω του αδιέξοδου που συνάντησαν στην χώρα μας.

Αφού επέστρεψαν και το τελευταίο διάστημα, ο μικρός δυστυχώς έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 15 επεμβάσεις στο κεφάλι και εξακολουθεί, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την σωματική του εξουθένωση. Ωστόσο, η δίψα του φίλου μας για την ζωή και το αστείρευτο πείσμα του, σήμερα τον βοηθούν να επικοινωνεί με τους δικούς του ανθρώπους, να μοιράζει φιλιά και την αγάπη του, να έχει πολλή όρεξη για φαγητό, αλλά και να λέει πόσο καλά νιώθει, παρά τις δυσκολίες που εξακολουθεί και αντιμετωπίζει. Ένα παιδί που παλεύει ακόμα με δαίμονες και που, όμως,  δεν παραπονέθηκε ποτέ για το αν τον ενοχλεί το οτιδήποτε. Δύναμη ψυχής!

Όλο αυτό το διάστημα είμαστε δίπλα στον μικρό και την οικογένειά τους οποτεδήποτε μας χρειαστούν.Τους στηρίζουμε συμβουλευτικά, τους ενθαρρύνουμε για τον αγώνα τους, προσπαθούμε να τους ανακουφίζουμε, τους επισκεπτόμαστε στο νοσοκομείο σε εβδομαδιαία βάση, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον COVID-19 και επικοινωνούμε καθημερινά προκειμένου να συζητάμε τα σκαμπανεβάσματα του μικρού και να τους πλαισιώνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μέσα σε όλον αυτό τον γολγοθά της οικογένειας, προέκυψε και ένα μεγάλο ιατρικό χρέος για το παιδί. Η οικογένειά του λοιπόν, είχε να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον άγχος, αυτό της επιβίωσης. Και έρχεται η στιγμή που οι δυνάμεις όλων, υποστηρικτών και χορηγών μας ενώνονται και καταφέρνουμε να δώσουμε ένα τέλος στην αγωνία αυτή της οικογένειας. Η συγκίνησή μας και η συγκίνηση της οικογένειας μεγάλη και η ευγνωμοσύνη μας ακόμα μεγαλύτερη. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον φίλο μας και σε όλα τα παιδιά και στις οικογένειές τους που καθημερινά παλεύουν με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μπροστά στην δίψα για ζωή οποιουδήποτε παιδιού, οφείλουμε να ενωθούμε. Γιατί χωρίς εσάς, δεν γίνεται.

Πηγή:hamogelo.gr