SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

[εικόνες] Ο διάσημος ζωγράφος Larry Rink δώρισε στο Μουσείο Αλοννήσου 15 πίνακες

2022-01-11 17:17:49
Ο διάσημος ζωγράφος Larry Rink δώρισε στο Μουσείο Αλοννήσου 15 πίνακες μεγάλων διαστάσεων με θέματα εμπνευσμένα από το νησί της Αλοννήσου.
Ο Larry είναι Αμερικάνος και έργα του βρίσκονται σε πολλά μουσεία μοντέρνας τέχνης των Η. Π. Α., εραστής της Αλοννήσου, είχε σπίτι στην Μηλιά και είχε παντρευτεί την Ελληνίδα Λιλή Κοκίννη.
Στην πατρίδα του πολλά περιοδικά και κανάλια αναφέρονται στο καλλιτεχνικό του έργο, ενώ η ΕΡΤ2 έστειλε συνεργείο στο νησί για να του κάνουν αφιέρωμα.
Είναι μεγάλη τιμή να εμπιστευτεί το μουσείο Αλοννήσου, αναφέρει ο κ. Μαυρίκης για μια τόσο μεγάλη δωρεά, όταν αυτά τα έργα θα ήταν ανάρπαστα στην Αμερική.
Ο ίδιος αγάπησε την Αλόννησο και ζωγράφιζε με θέματα από την φύση, τοποθεσίες και ανθρώπους της Αλοννήσου.
Τα έργα θα εκτεθούν προσωρινά στο Μουσείο Αλοννήσου, αλλά πλέον ψάχνουμε χώρο για δημιουργία πινακοθήκης με πυρήνα τα έργα του Λαρρυ και τα υπόλοιπα της συλλογής του μουσείου.
Ο κ. Μαυρίκης υπόσχεται σε ανάρτησή του ότι πολύ σύντομα το νησί θα αποκτήσει την δικιά του πινακοθήκη.
Επίσης όποιος έχει πίνακες και θέλει να τους δωρίσει στην ιδέα της πινακοθήκης Αλοννήσου ας επικοινωνήσει με τον ίδιο . Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον πριν ακόμη δημοσιευτεί η δωρεά του φίλου και λάτρη του νησιού Λαρρυ.
Είναι πολύ συγκινητικό το ενδιαφέρον του, για την δεύτερη πατρίδα του.
Όλο το νησί πρέπει να τον ευχαριστήσει όχι μόνο για την δωρεά του, αλλά τον πυρήνα της δειμιουργίας της Πινακοθήκης Αλόννησου.