SKIATHOS Ο καιρός σήμερα

Θετικός ο απολογισμός της επίσκεψης Αυγενάκη - Ικανοποίηση Ζέττας Μακρή 

2022-01-07 20:39:59
Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή υποδέχθηκε τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, όπου και υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση του έργου “Βελτίωση υφιστάμενων γηπέδων και μπάσκετ στην Άνω Γατζέα Τ.Κ. Αγ.Γεωργίου Δήμου Νοτίου Πηλίου”, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και αγαστής συνεργασίας του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου και την Υφυπουργό Παιδείας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, πρώην Αρχοντικό Κύρου "Τζωρτζέικο" στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας παρουσία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Μιτζικού και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού.
Το Έργο της ανακαίνισης του γηπέδου και του γυμναστηρίου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, έχει προϋπολογισμό 455.000€, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αντικατάσταση της υφιστάμενης περίφραξης και κατασκευή νέας, περιμετρικά των αγωνιστικών χώρων, των αποδυτηρίων και του περιβάλλοντος χώρου,
κατασκευή κερκίδας, βελτίωση υφιστάμενου κτιρίου αποδυτηρίων και κατασκευή νέου, αντικατάσταση τμήματος του τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου,
τοποθέτηση ελαστοσυνθετικού τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ, εγκατάσταση φωτισμού.
Η κ. Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Άνω Γατζέα: " Το μήνυμα της σημερινής υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη είναι μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη ημέρα στο χώρο του αθλητισμού, για τις τοπικές ομάδες, τα σωματεία, τους αθλητές, τους προπονητές, τη νέα γενιά.
Είναι η απόδειξη της έμπρακτης υποστήριξης της τοπικής κοινωνίας μέσα από τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών. Ευχαριστώ και γω με τη σειρά μου τον κ. Αυγενάκη για την άμεση ανταπόκρισή του και για την ουσιαστική συμβολή του στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου".
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υφυπουργού Αθλητισμού στο Νότιο Πήλιο μαζί με την κ. Μακρή επισκέφτηκαν το νέο κτήριο του ΚΕΠ Δ. Ε. Μηλεών στα Καλά Νερά, το χώρο του γηπέδου στη Γατζέα, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μηλεών «Ψυχής Άκος» των Τριών Διδασκάλων του Γένους, τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και το Λαογραφικό μουσείο.